16 °C Budapest

Milliókat áldoznak sportra: kinek éri ez meg?

Pénzcentrum
2007. január 10. 10:15

A magyar sportvilág elkötelezett támogatói közé sorakozik fel egyre több kereskedelmi bank és biztosító társaság is, akik anyagi hozzájárulásokkal is hozzásegítik az élsportolókat a minél ideálisabb edzési körülmények megteremtéséhez és ezzel egy a sikerek eléréséhez - írja a Napi.

Az Uniqa Biztosító vezérigazgatója, Otthmar Michl elégedetten nyilatkozott a 2006-ban elért, éves átlagban 45 százalékos támogatott névismertséggel, ami jelentős mértékben a sportszponzorációnak köszönhető. Az Uniqa kiemelten támogatja a magyar vízilabda, kézilabda, röplabda valamint a ralisportot.

A K&H Bank fontos feladatának tekinti, hogy a megtermelt profitjából értékes, az emberek szívéhez közel álló célokat is támogassanak - mondta el Horváth Magyary Nóra ügyvezető igazgatótól. A bank 2002 óta a magyar olimpiai csapat arany fokozatú támogatója, 2006 óta pedig a magyar paralimpiai csapat gyémántfokozatú támogatójaként a magyar csapat bankja is. Emellett külön pénzösszegeket különít el félévente két olimpiai és paralimpiai sportoló támogatására, az első díjkiosztóra idén januárban kerül majd sor.

A Budapest Bank sportszponzorációs elkötelezettségének alapja a partnerekkel való hosszú távú kapcsolat - válaszolta Cs. Tóth Marianna pr-vezető. A Budapest Bank ezért az egyes eseményekhez kapcsolható szponzoráció helyett 2005 óta támogatja a Ferencváros női kézilabda csapatának és a férfi kézilabdaligának.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?