22 °C Budapest

Nem lehet elég korán kezdeni: meglepő hazai bűnözési statisztikák

Pénzcentrum
2007. január 5. 14:00

A Békés megyei rendőrség meglepő statisztikákat közölt ma. A legfiatalabb bűnözők helyi toplistáját egy 10 éves fiú vezeti, míg a matuzsálem kategóriát egy 81 éves úr nyerte. Nézzük mi kellett a dobogós helyhez.

Az elmúlt esztendőben a legfiatalabb bűnelkövető az a 10 éves battonyai fiú volt, aki egy házból 20 ezer forint értékben vitt el játékokat - tájékoztatott a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. A második helyezett egy 11 éves orosházi lány, aki öt barátjával egy üresen álló szállodába ment be és a bútorok megrongálásával 200 ezer forint kárt okozott a többiekkel.

Dobogós helyet foglalt el egy 12 éves szeghalmi fiú is, aki társaival addig fenyegette egyik iskolatársukat, hogy a megfélemlített diák végül 59 ezer forintot adott át nekik.

Tavaly a legidősebb bűnelkövető az a 81 éve férfi volt Békésben, aki a közlekedés biztonsága ellen követett el bűncselekményt. A férfi ugyanis Medgyesegyházán az utcán gyalogolva fellökött egy biciklis lányt, aki ugyan elesett, de szerencsére nem esett baja.

A képzeletbeli TOP-listán második helyezést ért el az a 77 éves békési férfi, aki még a nyáron az utcán vert meg egy asszonyt, de rekorder az a szeghalmi 74 éves bácsi is, aki ellen magánokirat hamisítás miatt kellett eljárniuk a rendőröknek.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?