16 °C Budapest

Nem lehet elég korán kezdeni: meglepő hazai bűnözési statisztikák

Pénzcentrum
2007. január 5. 14:00

A Békés megyei rendőrség meglepő statisztikákat közölt ma. A legfiatalabb bűnözők helyi toplistáját egy 10 éves fiú vezeti, míg a matuzsálem kategóriát egy 81 éves úr nyerte. Nézzük mi kellett a dobogós helyhez.

Az elmúlt esztendőben a legfiatalabb bűnelkövető az a 10 éves battonyai fiú volt, aki egy házból 20 ezer forint értékben vitt el játékokat - tájékoztatott a Békés megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. A második helyezett egy 11 éves orosházi lány, aki öt barátjával egy üresen álló szállodába ment be és a bútorok megrongálásával 200 ezer forint kárt okozott a többiekkel.

Dobogós helyet foglalt el egy 12 éves szeghalmi fiú is, aki társaival addig fenyegette egyik iskolatársukat, hogy a megfélemlített diák végül 59 ezer forintot adott át nekik.

Tavaly a legidősebb bűnelkövető az a 81 éve férfi volt Békésben, aki a közlekedés biztonsága ellen követett el bűncselekményt. A férfi ugyanis Medgyesegyházán az utcán gyalogolva fellökött egy biciklis lányt, aki ugyan elesett, de szerencsére nem esett baja.

A képzeletbeli TOP-listán második helyezést ért el az a 77 éves békési férfi, aki még a nyáron az utcán vert meg egy asszonyt, de rekorder az a szeghalmi 74 éves bácsi is, aki ellen magánokirat hamisítás miatt kellett eljárniuk a rendőröknek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06