20 °C Budapest

Drasztikus árzuhanás: újévi kivégzés a Tescótól!

Pénzcentrum
2007. január 3. 05:30

Nem mindennapi akcióval kezdi az újévet a Tesco, a brit kiskereskedelmi óriás a szigetországban mintegy 600 termék árát csökkenti tartósan jelentős mértékben, összesen mintegy 80 millió font értékben.

A drasztikus lépés része a cég stratégiájának, melynek keretében mindenképp az árat szeretnék a választás döntő tényezőjévé tenni, annak ellenére, hogy a közelmúltban a környezettudatosság és az egészséges életmód irányába mozdult a piac.

A Tesco szóvivője kiemelte, hogy az akció hatalmas áldozatot követel az óriástól, míg a versenytársak teljesen más irányba mozognak.

A tartósan leárazott termékek körébe mindennapi cikkek kerülnek (ketchup, gyümölcslé...), melyek 30%-kal kerülnek majd kevesebbe mint tavaly, emellett azonban 100 egészségügyi és szépségápolási termék is jelentősen olcsóbb lesz, valamint 100 árucikk esetében felére esnek az árak.

A Tesco lépése minden bizonnyal jelentős hatással lesz a brit élelmiszerpiacra, hiszen a piacvezető részesedése a szigetországban 21%-ra tehető, míg a második Sainsbury 11.8, a harmadik Asda pedig 10.1%-ot tudhat magáénak. A lépés nyomán minden bizonnyal tovább fokozódik majd a kisboltokat féltők aggodalma, a Tesco döntése ugyanis számos egységet egyenesen kivégezhet.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18