8 °C Budapest

Drasztikus árzuhanás: újévi kivégzés a Tescótól!

Pénzcentrum
2007. január 3. 05:30

Nem mindennapi akcióval kezdi az újévet a Tesco, a brit kiskereskedelmi óriás a szigetországban mintegy 600 termék árát csökkenti tartósan jelentős mértékben, összesen mintegy 80 millió font értékben.

A drasztikus lépés része a cég stratégiájának, melynek keretében mindenképp az árat szeretnék a választás döntő tényezőjévé tenni, annak ellenére, hogy a közelmúltban a környezettudatosság és az egészséges életmód irányába mozdult a piac.

A Tesco szóvivője kiemelte, hogy az akció hatalmas áldozatot követel az óriástól, míg a versenytársak teljesen más irányba mozognak.

A tartósan leárazott termékek körébe mindennapi cikkek kerülnek (ketchup, gyümölcslé...), melyek 30%-kal kerülnek majd kevesebbe mint tavaly, emellett azonban 100 egészségügyi és szépségápolási termék is jelentősen olcsóbb lesz, valamint 100 árucikk esetében felére esnek az árak.

A Tesco lépése minden bizonnyal jelentős hatással lesz a brit élelmiszerpiacra, hiszen a piacvezető részesedése a szigetországban 21%-ra tehető, míg a második Sainsbury 11.8, a harmadik Asda pedig 10.1%-ot tudhat magáénak. A lépés nyomán minden bizonnyal tovább fokozódik majd a kisboltokat féltők aggodalma, a Tesco döntése ugyanis számos egységet egyenesen kivégezhet.

EZT OLVASTAD MÁR?