32 °C Budapest

Aratott a Tesco karácsonykor - itt a rekord titka!

Pénzcentrum
2006. december 28. 14:00

Nem menne újdonságszámba az a hír, hogy a Tesco bonyolította a karácsony előtti kiskereskedelmi forgalom jelentős hányadát hazánkban, még az sem döbbentene meg senkit, hogy ha ugyanez a kijelentés a brit óriás szülőhazájával Nagy-Britanniával kapcsolatban hangzana el.

Az azonban már korántsem megszokott jelenség, hogy a Tesco online kereskedelmi oldala, a Tesco.com 30 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítson idén az ünnepek előtt, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában. Nem kevesebb, mint 1,3 millió vásárló intézte el ugyanis ilyen formában a karácsony előtti ajándék vagy nagy bevásárlást.

Ezek után már egyáltalán nem találjuk meglepőnek, hogy a sétálóutcák kereskedőit meglehetősen kellemetlenül érint az online Tesco sikeressége, hiszen azoknak a forgalom szinten tartása érdekében már az ünnepek előtt akciókkal és jelentős kedvezményekkel kellett magukhoz csalogatniuk a vásárlókat.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22