24 °C Budapest

Bajban a kalózfilmárusok - bírósági ítélet is van már!

Pénzcentrum
2006. december 19. 15:00

Történelmi jelentőségű pert nyert a Motion Pictures Association, az amerikai filmipart képviselő szervezet egy kínai vállalattal szemben, amely bizonyítottan árusított kalózmásolatot a Mr. és Mrs. Smith, a Világok harca és már amerikai filmekről.

A kínai bíróság az alperes kínai DVD forgalmazót tevékenységének felfüggesztésére és 20 100 dollárnyi (körülbelül 3,876 millió forintnyi) kártérítés megfizetésére kötelezte miután bebizonyosodott, hogy az szerzői jogokkal való visszaélést követett el.

Az amerikai filmgyárak szeret az ominózus eset is bizonyítja, hogy a kínai kormány piackorlátozó intézkedései, melyek értelmében minden évben csupán 20 amerikai film piacra vitelét engedélyezi, feketepiac kialakulásához vezetnek, amely mind a kínai vezetésnek mind a filmgyáraknak jelentős károkat okoz.

Az ázsiai óriás utcáin már a megjelenés után néhány nappal, héttel meg lehet vásárolni a legújabb filmek kalóz változatát, amely nem kerül többe, mint egy amerikai dollárba, vagyis jelenleg kevesebb mint 200 forintba. A nem rég bemutatott sikerfilm, a Borat jó minőségű kalóz változata épp ehéten került az utcai árusok "polcaira.

A per jelentőségét azonban leginkább az adja, hogy a kínai bíróság első alkalommal adott igazat az amerikai vállalatok képviselőinek, bár azok már 2002-2003 óra folyamatosan jelzik, peres úton is, hogy egyes DVD forgalmazók illegális másolatokat értékesítenek.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM