28 °C Budapest

Bajban a kalózfilmárusok - bírósági ítélet is van már!

Pénzcentrum
2006. december 19. 15:00

Történelmi jelentőségű pert nyert a Motion Pictures Association, az amerikai filmipart képviselő szervezet egy kínai vállalattal szemben, amely bizonyítottan árusított kalózmásolatot a Mr. és Mrs. Smith, a Világok harca és már amerikai filmekről.

A kínai bíróság az alperes kínai DVD forgalmazót tevékenységének felfüggesztésére és 20 100 dollárnyi (körülbelül 3,876 millió forintnyi) kártérítés megfizetésére kötelezte miután bebizonyosodott, hogy az szerzői jogokkal való visszaélést követett el.

Az amerikai filmgyárak szeret az ominózus eset is bizonyítja, hogy a kínai kormány piackorlátozó intézkedései, melyek értelmében minden évben csupán 20 amerikai film piacra vitelét engedélyezi, feketepiac kialakulásához vezetnek, amely mind a kínai vezetésnek mind a filmgyáraknak jelentős károkat okoz.

Az ázsiai óriás utcáin már a megjelenés után néhány nappal, héttel meg lehet vásárolni a legújabb filmek kalóz változatát, amely nem kerül többe, mint egy amerikai dollárba, vagyis jelenleg kevesebb mint 200 forintba. A nem rég bemutatott sikerfilm, a Borat jó minőségű kalóz változata épp ehéten került az utcai árusok "polcaira.

A per jelentőségét azonban leginkább az adja, hogy a kínai bíróság első alkalommal adott igazat az amerikai vállalatok képviselőinek, bár azok már 2002-2003 óra folyamatosan jelzik, peres úton is, hogy egyes DVD forgalmazók illegális másolatokat értékesítenek.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?