4 °C Budapest

Ez nem ígéret: Ingyenes lesz a BKV

Pénzcentrum
2006. szeptember 12. 09:00

Ingyenesen lehet utazni a BKV járművein szeptember 22-én, az Európai Autómentes napon - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A mobilitási hét keretében - amihez ötödik alkalommal csatlakozott a fővárosi önkormányzat - ezúttal szeptember 17-én és 22-én is egész nap lezárják az Andrássy utat az autósok előtt, hogy felhívják a figyelmet arra, mindannyiunk érdeke az élhető város, hogy kevesebb autó legyen az utakon - írja a Kormányzati Hírportál.

A mobilitási héten különböző akciókkal hívják fel a figyelmet arra, hogy a közlekedési fejlesztéseknek köszönhetően néhány év múlva valóban a gyalogosoké, a közösségi közlekedésé lesz a fő szerep Budapesten.

Szeptember 17-én és 22-én látványos eseményekkel hívják fel az autósok elől egész nap elzárt Andrássy úton a figyelmet arra, hogy az élhetőbb város megvalósításához szükség van a budapestiek közreműködésére is. Egyebek közt koncertek, színházi előadások, biciklizést népszerűsítő rendezvények, klímavédelmi demonstrációk lesznek majd a sugárúton.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?