2 °C Budapest

Tömegek célkeresztben! - Ennyi nem volt elég?

Pénzcentrum
2006. szeptember 1. 16:00

Végre piacra dobta a Philips az első olyan telefonkészüléket, mellyel úgy is használható a Skype, hogy egyetlen személyi számítógépnek sem kell a lakásban lennie. A VOIP841-es modellt egyszerűen be kell dugni a szélessávú csatlakozóba és máris beszélhetünk Skype hálózaton, de akár hagyományos vonalon is, egyetlen készülék segítségével.


Az újdonság várhatóan 2006 vége felé lesz tömeges mennyiségben elérhető, a Netgear pedig várhatóan 2007 elején dobja piacra hasonló telefonját.

A voip-piaccal kapcsolatban azt kell látni, hogy mára rengeteg ember értesült az olcsó telefonálás előnyeiről, a legtöbben azonban félnek az új technológiáktól és nem is nagyon tudják használni őket. Ennek köszönhető a fentiekben felvázolt fejlődési irány, mely az eddiginél jóval szélesebb rétegek számára teszi elérhetővé az újítást. (Ebbe a képbe tökéletesen passzol a Tesco-ban, polcról, dobozban levehető telefon-csomag, mely csatlakoztatás után feltelepíti magát és egyetlen gombnyomással kezdődhet az olcsó telefonálás.)

Az eBay negyedéves gyorsjelentéséből kiderül, hogy a vállalat által felvásárolt Skype bevétele a második negyedév során szekvenciálisan (az előző három hónaphoz képest) 26%-kal 44 millió dollárra nőtt, mely még mindig meglehetősen kis összeg a 2.6 milliárdos felvásárlási árat figyelembe véve. Az irány tehát adott: az eddiginél jóval nagyobb tömeget kell meghódítani, hogy a fizetős szolgáltatások jobban hozzanak a konyhára!

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem