1 °C Budapest

Tömegek célkeresztben! - Ennyi nem volt elég?

Pénzcentrum
2006. szeptember 1. 16:00

Végre piacra dobta a Philips az első olyan telefonkészüléket, mellyel úgy is használható a Skype, hogy egyetlen személyi számítógépnek sem kell a lakásban lennie. A VOIP841-es modellt egyszerűen be kell dugni a szélessávú csatlakozóba és máris beszélhetünk Skype hálózaton, de akár hagyományos vonalon is, egyetlen készülék segítségével.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Az újdonság várhatóan 2006 vége felé lesz tömeges mennyiségben elérhető, a Netgear pedig várhatóan 2007 elején dobja piacra hasonló telefonját.

A voip-piaccal kapcsolatban azt kell látni, hogy mára rengeteg ember értesült az olcsó telefonálás előnyeiről, a legtöbben azonban félnek az új technológiáktól és nem is nagyon tudják használni őket. Ennek köszönhető a fentiekben felvázolt fejlődési irány, mely az eddiginél jóval szélesebb rétegek számára teszi elérhetővé az újítást. (Ebbe a képbe tökéletesen passzol a Tesco-ban, polcról, dobozban levehető telefon-csomag, mely csatlakoztatás után feltelepíti magát és egyetlen gombnyomással kezdődhet az olcsó telefonálás.)

Az eBay negyedéves gyorsjelentéséből kiderül, hogy a vállalat által felvásárolt Skype bevétele a második negyedév során szekvenciálisan (az előző három hónaphoz képest) 26%-kal 44 millió dollárra nőtt, mely még mindig meglehetősen kis összeg a 2.6 milliárdos felvásárlási árat figyelembe véve. Az irány tehát adott: az eddiginél jóval nagyobb tömeget kell meghódítani, hogy a fizetős szolgáltatások jobban hozzanak a konyhára!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?