Lehullt a lepel a Tesco-telefonról!

Pénzcentrum
2006. július 7. 05:30

Világszerte rengetegen hallottak már az internetes telefonálásban rejlő lehetőségekről, ám a dinamikus és széleskörű elterjedés mellett is evidens, hogy rengetegen vannak azok, akik szeretnének élni a lehetőséggel, ám nincsenek annyira otthon a technológiai dolgokban. Őket célozza meg a Tesco, nem is akárhogy!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A hipermarket-óriás titka az egyszerűségben rejlik, melynek segítségével sokan hasznot húzhatnak az új lehetőségekből...

A Tesco saját márkája alatt kínál internetes telefonálási lehetőséget, amit véletlenül sem neveznek voip-nak, mert az elriasztaná a nagyközönséget. A modell egyszerű: a polcok között sétálva ugyanúgy levehetünk egy dobozt a hipermarketben, mint egy mosóport. A siker kulcsa az egyszerűség, helyesebben a leegyszerűsítettség.

Az egyelőre csak Nagy-Britanniában piacra dobott konstrukció két formában létezik: az egyik doboz 30 fontért 2 telefonkészüléket tartalmaz, míg a másik 20-ért egyet. A telefon mellé természetesen jár egy install CD, egy egyszerű útmutató és egy 5 font értékű prepaid kártya.

A telepítés során a felhasználó pár gombnyomás után kap egy saját telefonszámot, amin fogadhat vezetékes hálózatból érkező hívásokat is, valamint az üzenetrögzítő szolgáltatás is ingyenesen és automatikusan telepítésre kerül.

A Tesco-s vásárlónak tehát egyszerűen csatlakoztatnia kell a megvásárolt telefonkészüléket az USB-portra, majd hagyni, hogy a CD magától feltelepítse a szükséges programokat és máris olcsón telefonálhat. Kétségtelen, hogy a jövő ebben az egyszerűségben van, így lehet igazán nagy tömeget megfogni!

A Tesco-s telefonálók minden voip-számot ingyen hívhatnak (de fontos, hogy csak olyan voip-ozót, akinek van saját száma, mely néhol díjköteles szolgáltatásnak számít), ha azonban ezen a hálózaton kívülre kezdeményeznek hívást, akkor a készülék automatikusan a Skype rendszerén keresztül teljesíti a kérést.

A vezetékes hívások területén a Tesco valamelyest drágább a Skype-nál, a mobilperceket azonban olcsóbban adja.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?