8 °C Budapest

Azt hittük ingyen van, meglepődtünk!

Pénzcentrum
2006. július 25. 08:30

Felemás eredményt hozott SMS-tesztünk, melynek keretében igyekeztünk végigzongorázni az internet adta lehetőségeket és jelentősebb összeget spórolni a külföldre, nem magyar mobilszámra irányuló üzenetek küldésénél. Kezdetben még bíztunk az ingyenességben, ígéretekben nem is volt hiány, csak éppen az üzenet nem érkezett meg. Lássuk, mire mentünk!


 

A világhálót böngészve rengetegszer botlunk olyan szponzorált linkekre, melyek ingyenes SMS-küldésre csábítanak. Engedve a csábításnak, kipróbáltuk, mire megyünk ezekkel az oldalakkal.

A legtöbb site ingyen kínál SMS küldési lehetőséget a tőlünk nyugatabbra fekvő, fejlettebb országokba, mi azonban elsősorban az iránt érdeklődtünk, hogy a külföldi forgalmas oldalakról lehet-e hazánkba is ingyenesen üzenetet küldeni. A válasz sajnos negatív, a megoldáshoz legközelebb egy orosz oldalon (http://www.email2sms.ru/sms.php) jutottunk, ahol a világ minden országának GSM hálózatába irányuló SMS-ek ingyenes küldését kínálják, az üzenet nyomonkövetésével. (Ez utóbbira nagy szükségünk volt, hiszen egyetlen előző próbálkozásunkkor sem érkezett meg a megadott hazai mobilszámra az SMS.) A rendszer szerint az üzenet az oldalról kifutott, így valahol "út közben" veszett el...

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a GoogleSMS egyelőre csak béta verzióban elérhető és csak az USA-ba lehet vele üzenetet küldeni. Pedig, ha a Google valamihez a nevét adja, abból minden bizonnyal működő szolgáltatás lesz...

Kissé tovább keresgélve kikötöttünk a www.sms.ac-n, ahol szemlátomást sok magyar regisztrált tag van. Az oldal egyfajta közösségi site-ra hasonlít, ami emellett napi 5 ingyenes SMS küldési lehetőséget kínál, amennyiben aktiváljuk a mobiltelefonunkat. Ez az a lépés, ami többszöri próbálkozás után sem sikerült, az viszont kiderült a részletesebb kondíciós táblázatból, hogy hazánk egyik mobilszolgáltatója sem engedélyezi az oldalról jövő SMS-ek fogadását...

Az ingyenességbe vetett hitünk ezen a ponton szertefoszlott és újra csak a jó öreg Skype-nál kötöttünk ki, mely nemrég felvette szolgáltatási palettájára az SMS-küldést is. Az alábbi táblázatban a Skype euró-alapú díjait 278-as árfolyamon számítottuk át és az áfát is tartalmazó értéket szerepeltettük.


 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

 


A hazai mobilszolgáltatók egyike sem tesz különbséget a külföldre, külföldi telefonra irányuló SMS-ek díja között országonként. A Vodafone telefonos ügyintézője kérdésünkre elmondta, hogy esetükben a külföldi hálózatba, nem magyar mobilszámra irányuló SMS-ek ára minden díjcsomagban éppen duplája a hazai üzenetek árának. (Ennek megfelelően Joker díjcsomagban 36, míg előfizetéses esetben 62.5 Ft-ot fizethetünk külföldre irányuló üzenetekért.)

A Pannonnál minden díjcsomagban bruttó 42 Ft-tal számolhatunk a külföldi üzenetekért, míg a T-Mobile-nál felhívták a figyelmünket, hogy Domino csomagban már 38 Ft-ért küldhetünk SMS-eket bármilyen külföldi számra, míg előfizetéses esetben 50 Ft feletti összeggel számolhatunk. (A T-Mobile hazai palettáján van olyan 100-as SMS csomag, mely havi 700 Ft-ba kerül, így a saját hálózatba küldött SMS-ek ára 7 Ft is lehet, amennyiben díjcsomagunkhoz ezt a kiegészítő szolgáltatást megrendeljük.)

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?