16 °C Budapest

Drágul az ingyentelefon - Igen, megcsinálták!

Pénzcentrum
2006. június 26. 08:30

Újabb hónap telt el és ismét nem maradtunk esemény nélkül az internetes telefóniát illetően. A szegmensben kétségkívül nagyot robbant a hír, hogy már a Microsoft is kínál PC-ről telefonra irányuló hívásokat, így természetesen legújabb összeállításunkban már a mamutcég is szerepel. Ennél sajnos húsbavágóbb és speciálisan magyar eredmény, hogy a forint árfolyamának mélyrepülése jelentősen megdrágította az internetes telefonálást is. Hiába, Gyurcsány keze a kagylóig is elér...



Változatlanul nem árt tudnunk, hogy az általunk fizetendő percdíjakra alapvetően két tényező hat:

· változik a szolgáltatók árpolitikája, vagy
· elmozdulás következik be a forint (euróval, dollárral, fonttal szembeni) árfolyamában.

A két tényező közül ez utóbbi szorulhat némi magyarázatra: a legtöbb szolgáltatónál euróban, dollárban, vagy éppen fontban tölthetjük fel virtuális számlánkat, így amennyiben ezt forint számlánkról tesszük, a mindenkor érvényes banki árfolyamon történik meg pénzünk átváltása. (Ha devizaszámlát vezetnénk, nem lenne hatással ránk az árfolyamváltozás, ennek azonban pótlólagos költségei vannak.)

Az elmúlt hetek drámai forintgyengülése egyet jelent az interneten telefonálóknak: ami nincs ingyen, az sokkal drágább lett!


 


A Yahoo honlapja szerint a megadott percdíjakra adó és egyéb díjak jöhetnek, míg másütt ezeket tartalmazzák a táblázatban feltüntetett értékek.

Az árakat figyelve egyértelműen látszik, hogy a szegmensben erőteljesen érvényesül a network-hatás, ami annyit tesz, hogy a sok ügyféllel rendelkező szolgáltatók nyugodtan emelhetik áraikat, hiszen az ő rendszerükön belüli hívások ingyenesek, több felhasználó pedig vonzóbbá teszi ezt a lehetőséget. Nem hiába jelent meg az óriáscég Microsoft a legmagasabb tarifákkal (Windows Messengert mindenki használ...) és a Skype sem éppen a legolcsóbb.

A kicsik persze küzdenek az újonc voiposok kegyeiért, de a VoipBuster-klónok mintáján látható, hogy amint befut egy-egy oldal, nem maradnak el az áremelések és a promocionális ingyen desztinációk számának csökkenése.

Mivel a Microsoft a legújabb Windows Messengerébe ültette a Verizonnal partneri kapcsolatban nyújtott telefonszolgáltatást, a közeljövőben minden bizonnyal elterjed az újdonság és igazi versenytársra akadhat a Skype!
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm