31 °C Budapest

"Olcsó" kaland Horvátországban

Pénzcentrum
2006. július 3. 14:30

Szeretnél kötetlen programokkal teli kirándulást úgy, hogy közben apartmannak megfelelő kényelemben töltöd a napjaidat hajókázva a folyókon, tengereken? Akkor neked találták ki a csatornahajózást.

Szeretnél kötetlen programokkal teli kirándulást úgy, hogy közben apartmannak megfelelő kényelemben töltöd a napjaidat hajókázva a folyókon, tengereken? Akkor neked találták ki a csatornahajózást.

Ez egy olyan nyaralási forma, amelynél két lehetőséged van: első, amikor bérelhetsz hajót és elképzeléseid szerint alakíthatod a kirándulásod (csatornahajózás), a másik tengeri hajózás néven ismert, ahol befizeted az utat és egy kisebb társasággal - minimum létszámmal van meghirdetve a prospektusban - általában klasszikus motoros yachton töltöd a pihenést, és személyzet is van a hajón.

Teljesen veszélytelen olyan szempontból, hogy a folyók és csatornák mentesek a nemzetközi forgalomtól. 80 bázison 700 hajó áll rendelkezésedre, a lakóhajók 2-12 személyes "úszó" apartmannak minősülnek. A bérleti díj függ a hajó típusától, és attól, hogy mely időpontban, melyik országot választod. Fő szezonban horvátországi hajózás egyénileg, teljes panziós, 1 hetes időtartamra, már 299 €/fő - től befizethető.

Ha részletes ajánlatokra is kíváncsi vagy keresd a Benaco Yachting és a Mare Nostrum Yacht Charter honlapjait, ahol az aktuális akciós ajánlatokat is megtalálhatod. Az átadáskor a bázison minden jellegű információt rendelkezésedre bocsátanak, sőt még vezetési tanácsokkal is ellátnak.

Az elérhető max. sebesség 15 km/óra, tehát nyugodtan van időd horgászni, fürdeni, bár figyelned kell, mert elképzelhető, hogy egyes helyeken mindez engedélyhez kötött. A hajóút mentén kikötni bárhol szabad és éjszakára is maradhatsz.

Az utak típustól függően két nagy csoportba sorolhatók: kétirányú (oda-vissza) utak ebben az esetben a kiindulási bázisra kell visszatérni, ahol az autódat fedett parkolóban őrzi a társaság, amely vállalja, hogy egyirányú utaknál autódat térítésmentesen átszállítja az érkezési bázisra.

Amiért fizetned kell, de nincs benne az árban:
- Egyes zsilipeknél illetve hidak alatti áthaladás esetén például Hollandiában.
- Házi állatok után takarítási díjat
- Kauciót kell fizetned arra az esetre, ha a hajóban kár keletkezne, de kiválthatod hajókár biztosítással, ami olcsóbb ugyan, de nem kapod vissza a befizetett összeget.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?