"Olcsó" kaland Horvátországban

Pénzcentrum
2006. július 3. 14:30

Szeretnél kötetlen programokkal teli kirándulást úgy, hogy közben apartmannak megfelelő kényelemben töltöd a napjaidat hajókázva a folyókon, tengereken? Akkor neked találták ki a csatornahajózást.

Szeretnél kötetlen programokkal teli kirándulást úgy, hogy közben apartmannak megfelelő kényelemben töltöd a napjaidat hajókázva a folyókon, tengereken? Akkor neked találták ki a csatornahajózást.

Ez egy olyan nyaralási forma, amelynél két lehetőséged van: első, amikor bérelhetsz hajót és elképzeléseid szerint alakíthatod a kirándulásod (csatornahajózás), a másik tengeri hajózás néven ismert, ahol befizeted az utat és egy kisebb társasággal - minimum létszámmal van meghirdetve a prospektusban - általában klasszikus motoros yachton töltöd a pihenést, és személyzet is van a hajón.

Teljesen veszélytelen olyan szempontból, hogy a folyók és csatornák mentesek a nemzetközi forgalomtól. 80 bázison 700 hajó áll rendelkezésedre, a lakóhajók 2-12 személyes "úszó" apartmannak minősülnek. A bérleti díj függ a hajó típusától, és attól, hogy mely időpontban, melyik országot választod. Fő szezonban horvátországi hajózás egyénileg, teljes panziós, 1 hetes időtartamra, már 299 €/fő - től befizethető.

Ha részletes ajánlatokra is kíváncsi vagy keresd a Benaco Yachting és a Mare Nostrum Yacht Charter honlapjait, ahol az aktuális akciós ajánlatokat is megtalálhatod. Az átadáskor a bázison minden jellegű információt rendelkezésedre bocsátanak, sőt még vezetési tanácsokkal is ellátnak.

Az elérhető max. sebesség 15 km/óra, tehát nyugodtan van időd horgászni, fürdeni, bár figyelned kell, mert elképzelhető, hogy egyes helyeken mindez engedélyhez kötött. A hajóút mentén kikötni bárhol szabad és éjszakára is maradhatsz.

Az utak típustól függően két nagy csoportba sorolhatók: kétirányú (oda-vissza) utak ebben az esetben a kiindulási bázisra kell visszatérni, ahol az autódat fedett parkolóban őrzi a társaság, amely vállalja, hogy egyirányú utaknál autódat térítésmentesen átszállítja az érkezési bázisra.

Amiért fizetned kell, de nincs benne az árban:
- Egyes zsilipeknél illetve hidak alatti áthaladás esetén például Hollandiában.
- Házi állatok után takarítási díjat
- Kauciót kell fizetned arra az esetre, ha a hajóban kár keletkezne, de kiválthatod hajókár biztosítással, ami olcsóbb ugyan, de nem kapod vissza a befizetett összeget.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?