29 °C Budapest

A befektetőkön csattan az ostor

Pénzcentrum
2006. július 6. 05:30

Hiába hitte a legtöbb kisbefektető, hogy gond nélkül megússzák az amerikai vállalatok opció-dátumozási botrányait, a végső és legnagyobb vesztesek minden bizonnyal a részvényesek lesznek.A befektetők számára a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a vállalatok biztosítást kötnek az olyan esetekre, amikor a vezetők hibái jelentős kárt okoznak büntetések és perköltségek formájában.

A jelenlegi botrány természetesen arra ösztönzi a biztosítókat, hogy megemeljék díjaikat, emellett azonban nem kétséges, hogy egyes események kikerülnek a biztosítási körből, a vállalat és ezen keresztül a tulajdonosok tehát kétszeresen rosszul járnak.

A legfrissebb adatok szerint a 10 milliárd dollár feletti kapitalizációjú vállalatok átlagosan 4.3 millió dollárt fizettek ki 2005-ben a fenti biztosítási fajtára, mostantól azonban vélhetően ennyivel sem ússzák meg a cégek, így a vállalati eredménysor tovább soványodhat a megtérítetlen kár mellett megnövekvő költségekkel.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22