Az APEH rajtuk is behajtaná

Pénzcentrum
2006. június 28. 09:30

A Baranya Megyei Bíróság tegnapi döntése értelmében a prostituáltak kötelezhetők arra, hogy legyen vállalkozói igazolványuk és adószámuk. Az ellenőrökkel beszélgető lányok nem tagadták, hogy tevékenységükből rendszeres bevételük van, ez lapján pedig az APEH szakemberei megállapították, hogy a lányok adófizetésre kötelesek, munkájuk ellátásához pedig elengedhetetlenül szükséges a vállalkozói igazolvány és az adószám.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Baranya Megyei Bíróság tegnapi döntése értelmében a prostituáltak kötelezhetők arra, hogy legyen vállalkozói igazolványuk és adószámuk. Az ellenőrökkel beszélgető lányok nem tagadták, hogy tevékenységükből rendszeres bevételük van, ez lapján pedig az APEH szakemberei megállapították, hogy a lányok adófizetésre kötelesek, munkájuk ellátásához pedig elengedhetetlenül szükséges a vállalkozói igazolvány és az adószám - írja a Népszabadság.

Összesen 16 prostituáltat bírságoltak meg, fejenként 50 ezer forintra, kettő azonban bírósághoz fordult. Az őket védő ügyvéd azzal érvelt, hogy a New York-i egyezmény értelmében a hatóságok nem vezethetnek nyilvántartást az örömlányokról, márpedig az adóhivatal ezt akarja tenni.

Az adóellenőrök érdeklődésére a lányok 100-200 ezer forintos havi jövedelmet vallottak be.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?