9 °C Budapest

Nézzük meg a négy nagy párt weboldalát: "nem kell sokkterápia", Foci-VB, eltitkolás, "köszönjük a szavazatokat"

Pénzcentrum
2006. június 10. 17:25

Kíváncsiak voltunk, hogy a négy parlamenti párt milyen súllyal és színezettel viszonyul a most bejelentett megszorító csomaghoz. Igen jelentős különbséget tapasztaltunk. Valaki inkább a Foci-VB-re koncertál, más még a szavazatokat köszöni. Úgy tűnik felesleges "túlizgulni" az 1,000 mrd-os megszorításokat... Vagy mégsem? A bejelentések után kíváncsiak voltunk, hogy pártszinten hogyan

Kíváncsiak voltunk, hogy a négy parlamenti párt milyen súllyal és színezettel viszonyul a most bejelentett megszorító csomaghoz. Igen jelentős különbséget tapasztaltunk. Valaki inkább a Foci-VB-re koncertál, más még a szavazatokat köszöni. Úgy tűnik felesleges "túlizgulni" az 1,000 mrd-os megszorításokat... Vagy mégsem?

A bejelentések után kíváncsiak voltunk, hogy pártszinten hogyan viszonyulnak a bejelentett intézkedésekhez. Első körben a négy parlamenti párt weboldalát néztük meg.

Az MSZP továbbra is úgy véli, hogy nem sokkterápiáról van szó, csak az adócsökkentési csomag elhalasztásáról. Meglehetősen érdekes felfogás ez annak tükrében, hogy a reálbérnövekedés jövőre negatív lesz, a GDP növekedés 5% közeléből akár 2%-ig csökken, az infláció 5% fölé emelkedhet.

A Fidesz ennél valamivel súlyosabbnak tartja a helyzetet. A nyitó oldalon az üres államkassza fogalmának átírásáról, a valós helyzet eltitkolásáról beszél.

Igen sajátos az SZDSZ hozzáállása. Az adócsökkentést zászlajára tűző Liberális párt inkábba Foci VB-re koncentrál. A weben tájékozódni kívánók az oldalra érkezve azonnal azzal találkoznak, hogy a meccsek kiváló körülmények között követhetők a Liberálisok Házában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az MDF kis fáziskésésben van még, ők a szavazatokat köszönik...

Ez a mai magyar politikai közélet weboldalról. Elgondolkodtató az információs technológia forradalmának idején...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40