18 °C Budapest

Nézzük meg a négy nagy párt weboldalát: "nem kell sokkterápia", Foci-VB, eltitkolás, "köszönjük a szavazatokat"

Pénzcentrum
2006. június 10. 17:25

Kíváncsiak voltunk, hogy a négy parlamenti párt milyen súllyal és színezettel viszonyul a most bejelentett megszorító csomaghoz. Igen jelentős különbséget tapasztaltunk. Valaki inkább a Foci-VB-re koncertál, más még a szavazatokat köszöni. Úgy tűnik felesleges "túlizgulni" az 1,000 mrd-os megszorításokat... Vagy mégsem? A bejelentések után kíváncsiak voltunk, hogy pártszinten hogyan

Kíváncsiak voltunk, hogy a négy parlamenti párt milyen súllyal és színezettel viszonyul a most bejelentett megszorító csomaghoz. Igen jelentős különbséget tapasztaltunk. Valaki inkább a Foci-VB-re koncertál, más még a szavazatokat köszöni. Úgy tűnik felesleges "túlizgulni" az 1,000 mrd-os megszorításokat... Vagy mégsem?

A bejelentések után kíváncsiak voltunk, hogy pártszinten hogyan viszonyulnak a bejelentett intézkedésekhez. Első körben a négy parlamenti párt weboldalát néztük meg.

Az MSZP továbbra is úgy véli, hogy nem sokkterápiáról van szó, csak az adócsökkentési csomag elhalasztásáról. Meglehetősen érdekes felfogás ez annak tükrében, hogy a reálbérnövekedés jövőre negatív lesz, a GDP növekedés 5% közeléből akár 2%-ig csökken, az infláció 5% fölé emelkedhet.

A Fidesz ennél valamivel súlyosabbnak tartja a helyzetet. A nyitó oldalon az üres államkassza fogalmának átírásáról, a valós helyzet eltitkolásáról beszél.

Igen sajátos az SZDSZ hozzáállása. Az adócsökkentést zászlajára tűző Liberális párt inkábba Foci VB-re koncentrál. A weben tájékozódni kívánók az oldalra érkezve azonnal azzal találkoznak, hogy a meccsek kiváló körülmények között követhetők a Liberálisok Házában.

Az MDF kis fáziskésésben van még, ők a szavazatokat köszönik...

Ez a mai magyar politikai közélet weboldalról. Elgondolkodtató az információs technológia forradalmának idején...

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?