20 °C Budapest

Nézzük meg a négy nagy párt weboldalát: "nem kell sokkterápia", Foci-VB, eltitkolás, "köszönjük a szavazatokat"

Pénzcentrum
2006. június 10. 17:25

Kíváncsiak voltunk, hogy a négy parlamenti párt milyen súllyal és színezettel viszonyul a most bejelentett megszorító csomaghoz. Igen jelentős különbséget tapasztaltunk. Valaki inkább a Foci-VB-re koncertál, más még a szavazatokat köszöni. Úgy tűnik felesleges "túlizgulni" az 1,000 mrd-os megszorításokat... Vagy mégsem? A bejelentések után kíváncsiak voltunk, hogy pártszinten hogyan

Kíváncsiak voltunk, hogy a négy parlamenti párt milyen súllyal és színezettel viszonyul a most bejelentett megszorító csomaghoz. Igen jelentős különbséget tapasztaltunk. Valaki inkább a Foci-VB-re koncertál, más még a szavazatokat köszöni. Úgy tűnik felesleges "túlizgulni" az 1,000 mrd-os megszorításokat... Vagy mégsem?

A bejelentések után kíváncsiak voltunk, hogy pártszinten hogyan viszonyulnak a bejelentett intézkedésekhez. Első körben a négy parlamenti párt weboldalát néztük meg.

Az MSZP továbbra is úgy véli, hogy nem sokkterápiáról van szó, csak az adócsökkentési csomag elhalasztásáról. Meglehetősen érdekes felfogás ez annak tükrében, hogy a reálbérnövekedés jövőre negatív lesz, a GDP növekedés 5% közeléből akár 2%-ig csökken, az infláció 5% fölé emelkedhet.

A Fidesz ennél valamivel súlyosabbnak tartja a helyzetet. A nyitó oldalon az üres államkassza fogalmának átírásáról, a valós helyzet eltitkolásáról beszél.

Igen sajátos az SZDSZ hozzáállása. Az adócsökkentést zászlajára tűző Liberális párt inkábba Foci VB-re koncentrál. A weben tájékozódni kívánók az oldalra érkezve azonnal azzal találkoznak, hogy a meccsek kiváló körülmények között követhetők a Liberálisok Házában.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az MDF kis fáziskésésben van még, ők a szavazatokat köszönik...

Ez a mai magyar politikai közélet weboldalról. Elgondolkodtató az információs technológia forradalmának idején...

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?