Itt az APEH-vásár: semmiből sincs hiány!

Pénzcentrum
2006. június 2. 10:15

Nagy tételben kínál "külföldi nyelvű" pornókazettákat az APEH, de a magyar nyelvű termékeket keresőknek sem okoz csalódást az adóhatóság: egy árverésen több mint 400 ilyen filmre lehet licitálni, a használt kazetták kikiáltási ára darabonként ezer forint.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Nagy tételben kínál "külföldi nyelvű" pornókazettákat az APEH, de a magyar nyelvű termékeket keresőknek sem okoz csalódást az adóhatóság: egy árverésen több mint 400 ilyen filmre lehet licitálni, a használt kazetták kikiáltási ára darabonként ezer forint - írja a Népszabadság.

Az adótartozás fejében lefoglalt holmik egyébként meglehetősen széles skálán mozognak: akad a kopott ülőgarnitúra mellett, sörcsap és modern, számítógép által vezérelt fémmegmunkáló berendezés is.

Az APEH árverési hirdetményéből egyértelműen kiderül, szinte minden tevékenységgel csődbe lehet menni, nem ismerünk lehetetlent!

A hirdetmény szerint a legtöbbet egy húsfeldolgozó gépsorért kérik, ennek ára több mint 60 millió forint.

A dokumentum emellett ijesztően nagy számban tartalmaz hétköznapi háztartási eszközöket, régi színes tévéket és mikrohullámú sütőket.

A kikiáltási árak a legtöbb esetben érthetetlenül magasak: egy hároméves Suzuki Ignist például 4 millióra tartanak. Az adóhatóság illetékese leszögezte, az újkori árat meghaladó becsértéket sosem állapítanak meg és minden esetben a piaci árból, valamint a termék korából és állapotából indulnak ki.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 4. szombat
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?