30 °C Budapest

Óvatosan a taxival!

Pénzcentrum
2006. május 11. 09:30

Egyre több brit turista látogat Budapestre, ezzel párhuzamosan pedig nő a kárukra elkövetett csalások száma és romlik hazánk megítélése.A sorozatos panaszok miatt az USA után már a budapesti brit nagykövetség is figyelmezteti honlapján az ide látogató turistákat, hogy vigyázzanak az éttermekkel, bárokkal és klubokkal a fővárosban, de különösen az V. Kerületben, a nagyszállók környékén - írja a Napi.

A legelterjedtebb csalások közé tartozik, hogy a számlán minden italhoz hozzáírnak 20 ezer forintot és akár 100 ezer forintot követelnek egy ételért. Olyan is előfordult már, hogy a fizetni nem tudó vendéget a hely biztonsági őre elkísérte a pénzkiadó automatához, ahol pénzfelvételtre kényszerítette.

A nagykövetség figyelmeztet arra, hogy a taxisok gyakran együttműködnek az éttermekkel és szórakozóhelyekkel, így az általuk ajánlott helyekkel szemben nem árt a rendkívüli óvatosság. Taxit pedig nem árt telefonon rendelni, valamelyik jó hírű társaságtól...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?