14 °C Budapest

Kiváló TESCO eredmények

Pénzcentrum
2006. április 25. 13:41

2006-ban a Tesco további bővülést tervez Magyarországon, amely 25 új áruház, 17 benzinkút nyitását és a tavalyi 2200 után 2500 új munkahely létrehozását jelenti.


A Tesco-Global Zrt. folyamatos növekedésről számolhatott be a 2005-es évre vonatkozóan is: bruttó forgalma 14 százalékkal, a 2004-ban elért 415 milliárd forintról 473 milliárd forintra nőtt tavaly. Az egész Tesco csoport szintén sikeres pénzügyi évet zárt: 13,2 százalékos növekedéssel bruttó 41.8 milliárd font forgalmat ért el.

A Teco-Global Áruházak vezérigazgatója, Paul Kennedy így nyilatkozott az elmúlt és az előttünk álló évről:

"Az elmúlt évben is a Tesco előrelépésének lehettünk tanúi Magyarországon. Több mint 17.000 munkatársunkkal, közel 1000 szállító partnerünkkel és elkötelezett menedzsment csapatunkkal olyan vállalkozást építettünk, mely valóban ügyel a magyar vásárlók igényeire. A jövő évben is folytatni kívánjuk lendületes áruháznyitási programunkat. Siklósi, makói, szolnoki és szentesi hipermarketünket már megnyitottuk, és további 21 áruház nyitását tervezzük, 2500 új munkahelyet teremtve az év végéig."

A 2005-ös év eseményei

A Tesco 14 új áruházat nyitott 2005-ben, többet mint eddig bármely más évben. Cégünk új áruházformátumot is bemutatott tavaly. Az 1000 m2 áruházak a kisebb közösségek részére is elérhetővé teszik a hipermarket-választékot és árakat. Tatabányán és Veszprémben épültek az első ilyen üzleteink, amelyek a mindennapi bevásárlásokra kínálnak lehetőséget. Új területeket is meghódítottunk, mint például: Gödöllő, Kisvárda, Komárom, Jászberény. Második áruházunkat nyitottuk Székesfehérváron és Pécsen, Csepelen pedig a 7. budapesti hipermarketünk nyílt meg.

2005-ben a Tesco mintegy 2200 munkahelyet teremtett, ezek 12%-a vezetői pozíció volt. Év végére több mint 17000 alkalmazottunk volt. Vezetői képzés programunkban 58-an készülnek leendő áruházaink vezetői pozícióira. Összességében mintegy 200-an vettek részt gyakornoki és 300-an más fejlesztési programokon.

A Tesco-Global Áruházak tervei 2006-ra

· Folytatjuk dinamikus áruháznyitási programunkat, és a hipermarketek nyitásán túl belvárosi, kisebb formátumú áruházakra koncentrálunk
· Tesco szupermarket nyílik Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Kecskeméten, Szombathelyen és Miskolcon az egykori Domus épületekben, amelyekre 15 éves bérleti szerződést írtunk alá
· Ebben az évben 4 hipermarketet nyitottunk Siklóson, Makón, Szolnokon és Szentesen, és további 21 áruházat tervezünk nyitni többek között a következő városokban: Érd, Ózd, Mezőkövesd, Orosháza, Keszthely, Karcag.
· 2006 áprilisáig három benzinkút nyílt: Siklóson, Szolnokon és Gyöngyösön, és további 14 megnyitását tervezzük jelenlegi és új áruházaink mellett.
· További 500 sajátmárkás termék bevezetése
· A Tesco Pénzügyi Partner Program szolgáltatásainak és termékeinek bővítése
· 2500 új munkahely teremtése Magyarországon

Amit a cégről tudni érdemes

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Tesco a világ első három kiskereskedelmi cégének egyike 2711 áruházzal és 366.000 alkalmazottal. A vállalat angliai központú, ahol az elsőszámú kiskereskedő, és 1897 áruházában 251.000 alkalmazottat foglalkoztat. Az Egyesült Királyságon kívül a Tesco Európában és Ázsiában 814 üzlettel rendelkezik és 115.000 embernek nyújt munkalehetőséget.

Országok ahol Tesco áruházak működnek: Egyesült Királyságok, Írország, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Kína, Japán, Korea, Taivan, Malaizia, Thaiföld és Törökország

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, és második legnagyobb brit befektetője. Itthon több mint 17 000 magyar munkavállalót alkalmaz, s minden új áruház nyitásával körülbelül 100-300 új munkahelyet biztosít. A vállalat 11 éves magyarországi működése során eddig 57 hipermarketet, 30 kisebb áruházat és 27 benzinkutat nyitott, s mára piacvezetőként közel kétmillió vásárlót szolgál ki minden héten.

A Tesco-nak három sajátmárkás termékcsoportja van. Ez a termékválaszték széles vásárlói réteg különböző árra és minőségre vonatkozó igényét képes kiszolgálni.

Tesco Gazdaságos (1998-tól kapható, közel 2000 termék): A fő jellemzője ennek a termékcsoportnak, hogy azok igényét elégíti ki, akiknek elsősorban az ár a fontos.

Tesco Standard (2000-től kapható, közel 1200 termék): Ezeket a termékeket az ugyanazt a minőségi kategóriát képviselő márkás termékeknél 20%-kal olcsóbban lehet megvásárolni.

Tesco Fitt (2003-tól kapható, közel 60 termék): A Tesco Fitt termékcsoport a vásárlók az egészséges élelmiszerek iránti növekvő igényét igyekszik kiszolgálni. Ezek a termékek kevesebb zsírt és energiát, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem