31 °C Budapest

Kiváló TESCO eredmények

Pénzcentrum
2006. április 25. 13:41

2006-ban a Tesco további bővülést tervez Magyarországon, amely 25 új áruház, 17 benzinkút nyitását és a tavalyi 2200 után 2500 új munkahely létrehozását jelenti.


A Tesco-Global Zrt. folyamatos növekedésről számolhatott be a 2005-es évre vonatkozóan is: bruttó forgalma 14 százalékkal, a 2004-ban elért 415 milliárd forintról 473 milliárd forintra nőtt tavaly. Az egész Tesco csoport szintén sikeres pénzügyi évet zárt: 13,2 százalékos növekedéssel bruttó 41.8 milliárd font forgalmat ért el.

A Teco-Global Áruházak vezérigazgatója, Paul Kennedy így nyilatkozott az elmúlt és az előttünk álló évről:

"Az elmúlt évben is a Tesco előrelépésének lehettünk tanúi Magyarországon. Több mint 17.000 munkatársunkkal, közel 1000 szállító partnerünkkel és elkötelezett menedzsment csapatunkkal olyan vállalkozást építettünk, mely valóban ügyel a magyar vásárlók igényeire. A jövő évben is folytatni kívánjuk lendületes áruháznyitási programunkat. Siklósi, makói, szolnoki és szentesi hipermarketünket már megnyitottuk, és további 21 áruház nyitását tervezzük, 2500 új munkahelyet teremtve az év végéig."

A 2005-ös év eseményei

A Tesco 14 új áruházat nyitott 2005-ben, többet mint eddig bármely más évben. Cégünk új áruházformátumot is bemutatott tavaly. Az 1000 m2 áruházak a kisebb közösségek részére is elérhetővé teszik a hipermarket-választékot és árakat. Tatabányán és Veszprémben épültek az első ilyen üzleteink, amelyek a mindennapi bevásárlásokra kínálnak lehetőséget. Új területeket is meghódítottunk, mint például: Gödöllő, Kisvárda, Komárom, Jászberény. Második áruházunkat nyitottuk Székesfehérváron és Pécsen, Csepelen pedig a 7. budapesti hipermarketünk nyílt meg.

2005-ben a Tesco mintegy 2200 munkahelyet teremtett, ezek 12%-a vezetői pozíció volt. Év végére több mint 17000 alkalmazottunk volt. Vezetői képzés programunkban 58-an készülnek leendő áruházaink vezetői pozícióira. Összességében mintegy 200-an vettek részt gyakornoki és 300-an más fejlesztési programokon.

A Tesco-Global Áruházak tervei 2006-ra

· Folytatjuk dinamikus áruháznyitási programunkat, és a hipermarketek nyitásán túl belvárosi, kisebb formátumú áruházakra koncentrálunk
· Tesco szupermarket nyílik Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Kecskeméten, Szombathelyen és Miskolcon az egykori Domus épületekben, amelyekre 15 éves bérleti szerződést írtunk alá
· Ebben az évben 4 hipermarketet nyitottunk Siklóson, Makón, Szolnokon és Szentesen, és további 21 áruházat tervezünk nyitni többek között a következő városokban: Érd, Ózd, Mezőkövesd, Orosháza, Keszthely, Karcag.
· 2006 áprilisáig három benzinkút nyílt: Siklóson, Szolnokon és Gyöngyösön, és további 14 megnyitását tervezzük jelenlegi és új áruházaink mellett.
· További 500 sajátmárkás termék bevezetése
· A Tesco Pénzügyi Partner Program szolgáltatásainak és termékeinek bővítése
· 2500 új munkahely teremtése Magyarországon

Amit a cégről tudni érdemes

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Tesco a világ első három kiskereskedelmi cégének egyike 2711 áruházzal és 366.000 alkalmazottal. A vállalat angliai központú, ahol az elsőszámú kiskereskedő, és 1897 áruházában 251.000 alkalmazottat foglalkoztat. Az Egyesült Királyságon kívül a Tesco Európában és Ázsiában 814 üzlettel rendelkezik és 115.000 embernek nyújt munkalehetőséget.

Országok ahol Tesco áruházak működnek: Egyesült Királyságok, Írország, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Kína, Japán, Korea, Taivan, Malaizia, Thaiföld és Törökország

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, és második legnagyobb brit befektetője. Itthon több mint 17 000 magyar munkavállalót alkalmaz, s minden új áruház nyitásával körülbelül 100-300 új munkahelyet biztosít. A vállalat 11 éves magyarországi működése során eddig 57 hipermarketet, 30 kisebb áruházat és 27 benzinkutat nyitott, s mára piacvezetőként közel kétmillió vásárlót szolgál ki minden héten.

A Tesco-nak három sajátmárkás termékcsoportja van. Ez a termékválaszték széles vásárlói réteg különböző árra és minőségre vonatkozó igényét képes kiszolgálni.

Tesco Gazdaságos (1998-tól kapható, közel 2000 termék): A fő jellemzője ennek a termékcsoportnak, hogy azok igényét elégíti ki, akiknek elsősorban az ár a fontos.

Tesco Standard (2000-től kapható, közel 1200 termék): Ezeket a termékeket az ugyanazt a minőségi kategóriát képviselő márkás termékeknél 20%-kal olcsóbban lehet megvásárolni.

Tesco Fitt (2003-tól kapható, közel 60 termék): A Tesco Fitt termékcsoport a vásárlók az egészséges élelmiszerek iránti növekvő igényét igyekszik kiszolgálni. Ezek a termékek kevesebb zsírt és energiát, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?