Kiváló TESCO eredmények

Pénzcentrum
2006. április 25. 13:41

2006-ban a Tesco további bővülést tervez Magyarországon, amely 25 új áruház, 17 benzinkút nyitását és a tavalyi 2200 után 2500 új munkahely létrehozását jelenti.


A Tesco-Global Zrt. folyamatos növekedésről számolhatott be a 2005-es évre vonatkozóan is: bruttó forgalma 14 százalékkal, a 2004-ban elért 415 milliárd forintról 473 milliárd forintra nőtt tavaly. Az egész Tesco csoport szintén sikeres pénzügyi évet zárt: 13,2 százalékos növekedéssel bruttó 41.8 milliárd font forgalmat ért el.

A Teco-Global Áruházak vezérigazgatója, Paul Kennedy így nyilatkozott az elmúlt és az előttünk álló évről:

"Az elmúlt évben is a Tesco előrelépésének lehettünk tanúi Magyarországon. Több mint 17.000 munkatársunkkal, közel 1000 szállító partnerünkkel és elkötelezett menedzsment csapatunkkal olyan vállalkozást építettünk, mely valóban ügyel a magyar vásárlók igényeire. A jövő évben is folytatni kívánjuk lendületes áruháznyitási programunkat. Siklósi, makói, szolnoki és szentesi hipermarketünket már megnyitottuk, és további 21 áruház nyitását tervezzük, 2500 új munkahelyet teremtve az év végéig."

A 2005-ös év eseményei

A Tesco 14 új áruházat nyitott 2005-ben, többet mint eddig bármely más évben. Cégünk új áruházformátumot is bemutatott tavaly. Az 1000 m2 áruházak a kisebb közösségek részére is elérhetővé teszik a hipermarket-választékot és árakat. Tatabányán és Veszprémben épültek az első ilyen üzleteink, amelyek a mindennapi bevásárlásokra kínálnak lehetőséget. Új területeket is meghódítottunk, mint például: Gödöllő, Kisvárda, Komárom, Jászberény. Második áruházunkat nyitottuk Székesfehérváron és Pécsen, Csepelen pedig a 7. budapesti hipermarketünk nyílt meg.

2005-ben a Tesco mintegy 2200 munkahelyet teremtett, ezek 12%-a vezetői pozíció volt. Év végére több mint 17000 alkalmazottunk volt. Vezetői képzés programunkban 58-an készülnek leendő áruházaink vezetői pozícióira. Összességében mintegy 200-an vettek részt gyakornoki és 300-an más fejlesztési programokon.

A Tesco-Global Áruházak tervei 2006-ra

· Folytatjuk dinamikus áruháznyitási programunkat, és a hipermarketek nyitásán túl belvárosi, kisebb formátumú áruházakra koncentrálunk
· Tesco szupermarket nyílik Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden, Kecskeméten, Szombathelyen és Miskolcon az egykori Domus épületekben, amelyekre 15 éves bérleti szerződést írtunk alá
· Ebben az évben 4 hipermarketet nyitottunk Siklóson, Makón, Szolnokon és Szentesen, és további 21 áruházat tervezünk nyitni többek között a következő városokban: Érd, Ózd, Mezőkövesd, Orosháza, Keszthely, Karcag.
· 2006 áprilisáig három benzinkút nyílt: Siklóson, Szolnokon és Gyöngyösön, és további 14 megnyitását tervezzük jelenlegi és új áruházaink mellett.
· További 500 sajátmárkás termék bevezetése
· A Tesco Pénzügyi Partner Program szolgáltatásainak és termékeinek bővítése
· 2500 új munkahely teremtése Magyarországon

Amit a cégről tudni érdemes

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Tesco a világ első három kiskereskedelmi cégének egyike 2711 áruházzal és 366.000 alkalmazottal. A vállalat angliai központú, ahol az elsőszámú kiskereskedő, és 1897 áruházában 251.000 alkalmazottat foglalkoztat. Az Egyesült Királyságon kívül a Tesco Európában és Ázsiában 814 üzlettel rendelkezik és 115.000 embernek nyújt munkalehetőséget.

Országok ahol Tesco áruházak működnek: Egyesült Királyságok, Írország, Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Kína, Japán, Korea, Taivan, Malaizia, Thaiföld és Törökország

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca, és második legnagyobb brit befektetője. Itthon több mint 17 000 magyar munkavállalót alkalmaz, s minden új áruház nyitásával körülbelül 100-300 új munkahelyet biztosít. A vállalat 11 éves magyarországi működése során eddig 57 hipermarketet, 30 kisebb áruházat és 27 benzinkutat nyitott, s mára piacvezetőként közel kétmillió vásárlót szolgál ki minden héten.

A Tesco-nak három sajátmárkás termékcsoportja van. Ez a termékválaszték széles vásárlói réteg különböző árra és minőségre vonatkozó igényét képes kiszolgálni.

Tesco Gazdaságos (1998-tól kapható, közel 2000 termék): A fő jellemzője ennek a termékcsoportnak, hogy azok igényét elégíti ki, akiknek elsősorban az ár a fontos.

Tesco Standard (2000-től kapható, közel 1200 termék): Ezeket a termékeket az ugyanazt a minőségi kategóriát képviselő márkás termékeknél 20%-kal olcsóbban lehet megvásárolni.

Tesco Fitt (2003-tól kapható, közel 60 termék): A Tesco Fitt termékcsoport a vásárlók az egészséges élelmiszerek iránti növekvő igényét igyekszik kiszolgálni. Ezek a termékek kevesebb zsírt és energiát, több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?