4 °C Budapest

Itt az újabb Gyurcsány-botrány

Pénzcentrum
2006. április 20. 16:00

Ötféle bűncselekmény miatt feljelentést tett a Gyurcsány Ferenc érdekeltségében álló Motim Rt. privatizációja és gazdálkodása miatt két magánszemély - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A lap úgy tudja: a Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott beadvány csalás, hanyag kezelés, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, gazdasági adatszolgáltatás elmulasztása és környezetkárosítás bűntette miatt kéri a meg nem nevezett tettesek elmarasztalását.

A feljelentést tevők szerint állami hivatalok felelőssége is felvetődhet abban, hogy a Magyaróvári Timföld és Műkorund Rt. egy idei kormányrendelet alapján jóval több szén-dioxid-kibocsátási kvótát kapott, mint amennyi indokolt lett volna. A cégnek évente közel százmillió forintos bevételt hozhat a kvóta eladása.

Az iratban a Motim Rt. magánosítására is kitérnek. A feljelentők szerint a Gyurcsány Ferenc ellenőrzése alatt álló konzorcium nagy összegű környezetvédelmi beruházások fejében szerezhette meg az értékes vállalatot, ám a kármentesítést közel egy évtizedes késéssel teljesítette. Ennek ellenére a környezetvédelmi hatóság nem kötelezte befizetésre a céget, ami a költségvetésnek kárt okozott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?