4 °C Budapest

Minimálbérből tengődnek a bankvezérek? - Érdekes kiszivárogtatás...

Pénzcentrum
2006. április 5. 10:30

Molnár Albert, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára szerint nem szivárogtak ki az APEH egyéni járulékfizetéssel kapcsolatos adatai Mikola Istvánhoz, a Fidesz miniszterelnök-helyetteséhez. Mikola egy lakossági fórumon azt mondta, hogy egyes milliárdos bankvezetők minimálbéren vannak bejelentve, Molnár elmondása szerint azonban nem is létezik olyan nyilvántartás, amire ilyen kijelentést alapozni lehet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Molnár Albert, a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára szerint nem szivárogtak ki az APEH egyéni járulékfizetéssel kapcsolatos adatai Mikola Istvánhoz, a Fidesz miniszterelnök-helyetteséhez. Mikola egy lakossági fórumon azt mondta, hogy egyes milliárdos bankvezetők minimálbéren vannak bejelentve, Molnár elmondása szerint azonban nem is létezik olyan nyilvántartás, amire ilyen kijelentést alapozni lehet – írja a Népszabadság.
A Bankszövetség is tiltakozott Mikola állításai ellen, melyeket megalapozatlannak vél. Egyelőre csak a munkáltatók által kifizetett teljes bértömeg után levont adó- és járulékadatok ismertek az adóhatóság számára, az egyes befizetők jövedelméről azonban nincs információ.
A lefolytatott vizsgálat igazolta azt is, hogy egyetlen APEH-dolgozó sem végzett önállóan adatgyűjtést az adózókról, ezt ugyanis a rendszer naplózta volna.
Mikola korábban többször is kijelentette, hogy nem sértett törvényt, mivel az információkhoz kiszivárogtatás útján jutott.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?