2 °C Budapest

A baromfi-feldolgozók is "betegeskednek"

Pénzcentrum
2006. március 23. 10:00

A békéscsabai baromfi-feldolgozóban szedte első magyar áldozatait a madárinfluenza: a Carnex-csoport 400 dolgozójának mond fel, mivel nem tudják finanszírozni a kilónként 40-50 forintos veszteséget, amit a madárvész híre okozott - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A békéscsabai baromfi-feldolgozóban szedte első magyar áldozatait a madárinfluenza: a Carnex-csoport 400 dolgozójának mond fel, mivel nem tudják finanszírozni a kilónként 40-50 forintos veszteséget, amit a madárvész híre okozott – írja a Népszabadság.
Kedden este a Carnex-csoporthoz tartozó békéscsabai Baromfi-feldolgozó Kft. közgyűlése arról döntött, hogy leállítja a tavaly 8,5 millió csirkét feldolgozó vágóvonalat. A csoportos elbocsátásról tegnap értesítették a Békés Megyei Munkaügyi Központot.
A vállalat vesztesége összességében eléri a több százmillió forintot.
A gépeket egyelőre nem szállítják el, mert bíznak abban, hogy a pánik végével lehet esély az újrakezdésre, a munkavállalók egy részét igyekeznek más a Carnex-érdekeltségekhez átcsoportosítani.
Egyelőre csak a Carnex-csoport háza tájáról érkeztek hírek elbocsátásról és a termelés radikális visszafogásáról, szüneteltetéséről, nem kizárt viszont, hogy rövidesen más feldolgozók is hasonló lépésre kényszerülnek, az ágazatot ugyanis eddig 5-6 milliárd Ft-os kár érte a fogyasztás csökkenése és az árak zuhanása miatt.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?