30 °C Budapest

Csak a magyar filmek...

Pénzcentrum
2006. március 14. 11:00

Folytatódott 2005-ben a magyar mozilátogatók számának évek óta tartó csökkenése. A Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint tavaly 12.45 millióan mentek moziba, mely 9%-os hanyatlást jelent a 2004-es esztendőhöz képest. A bevételek 7%-kal, 10.1 milliárd Ft-ra csökkentek - írja a Világgazdaság.

Folytatódott 2005-ben a magyar mozilátogatók számának évek óta tartó csökkenése. A Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint tavaly 12.45 millióan mentek moziba, mely 9%-os hanyatlást jelent a 2004-es esztendőhöz képest. A bevételek 7%-kal, 10.1 milliárd Ft-ra csökkentek – írja a Világgazdaság.

 

1997-ben még 16.8 millió nézőt vonzottak a mozik, ehhez képest még drámaibbnak fest a tavalyi szám. Szakértők a visszaesést részben a kevesebb kasszasikert hozó hollywoodi szuperprodukciónak tulajdonítják, a piacra kerülő közepes filmek ugyanis inkább otthoni DVD-zésre késztetik az érdeklődőket.

 

A mozibiznisz hanyatlását jelzi az is, hogy első alkalommal zárt be multiplex mozi hazánkban, az Új udvarban és az InterCom is 9 hazai érdekeltségének eladását tervezi.

 

Fény az éjszakában, hogy a magyar filmek továbbra is jól teljesítettek: az év végén moziba kerülő Egy szoknya, egy nadrág és a Csak szex és más semmi jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a január-október közötti 20%-os forgalomcsökkenést éves szinten 10% alá lehetett szorítani.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?