Beindul a moziverseny idei felvonása - Egyelőre homályos a kép...

Pénzcentrum
2006. március 3. 10:00

A hét végén kezdi forgatni Magyarországon új, Szabadság, szerelem című filmjét Andy Vajna, melynek büdzséje várhatóan jelentős tételként jelenik majd meg a hazai filmgyártási költségek között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hét végén kezdi forgatni Magyarországon új, Szabadság, szerelem című filmjét Andy Vajna, melynek büdzséje várhatóan jelentős tételként jelenik majd meg a hazai filmgyártási költségek között – írja a Világgazdaság.

 

Tavaly minden korábbinál magasabb összeget, több mint 22 mrd Ft-ot fordítottak itthon különböző produkciók elkészítésére, mely összeg 3-szorosa a 2004-es értéknek.

 

Leginkább a külföldi produkciók kapcsán a bérmunkára fordított összeg nőtt, 9.6 mrd Ft-tal, így összesen 11.36 mrd-ot hagytak e címen Magyarországon.

 

A magyar részvételű koprodukciós filmek költsége 5.3 mrd Ft volt, míg a magyar filmek 5.37 mrd-ba kerültek.

 

Az idei év alakulását egyelőre nehéz megbecsülni, mivel még csak a tervezés időszaka folyik. A növekedést visszavetheti, ha nem fejeződnek be az idén a nagy stúdió-beruházások.és az is elképzelhető, hogy a kedvező magyar adózási feltételeket Csehország és Románia is átveszi.

 

Kelet-Európa egyértelműen a filmgyártás új fellegvára lehet, hiszen az egyre színvonalasabb stúdiókban a tengerentúli szintnél jóval olcsóbban lehet filmeket előállítani.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?