3 °C Budapest

Orbán: "Mi két kátyú között a különbség? Öt méter"

Pénzcentrum
2006. február 27. 13:00

Vicces kedvében volt Orbán Viktor a hétvégén Szombathelyen. Ahol, az országépítő találkozások harmadik állomásán vett részt és ígéretet tett arra, hogy nem adják el a vasúttársaságot, megóvják a MÁV-nál lévő 70 ezer munkahelyet. Valamint Orbán a "családi gépkocsiprogram" keretében megszüntetné az 1600 köbcentis vagy annál kisebb gépkocsik regisztrációs díját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Vicces kedvében volt Orbán Viktor a hétvégén Szombathelyen. Ahol, az országépítő találkozások harmadik állomásán vett részt és ígéretet tett arra, hogy nem adják el a vasúttársaságot, megóvják a MÁV-nál lévő 70 ezer munkahelyet. Valamint Orbán a „családi gépkocsiprogram” keretében megszüntetné az 1600 köbcentis vagy annál kisebb gépkocsik regisztrációs díját – írja az mno.hu
A közlekedés volt a témája Orbán Viktor pénteki, országépítő találkozójának Szombathelyen. A Fidesz elnöke, aki szerint az elmúlt években lelassult Magyarország vonata, elfogyott alólunk a sín, a nagygyűlésen hangsúlyozta, hogy fel kell venni a XXI. század sebességét, le kell győzni a távolságokat.
Orbán hangsúlyozta: nem adják el a vasúttársaságot, megóvják a MÁV-nál lévő 70 ezer munkahelyet és olyan programot indítanak be a gépjárműgyártásban, amellyel magyar cégek adhatnak magyar embereknek munkát. Fónagy János volt közlekedési miniszter a rendezvényen azt mondta: mintegy 150-160 mozdonyra lenne szükség a vasúti közlekedésben ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt a nyugati országokkal. Kritikán alulinak nevezte hazánk vasúti közlekedését, a vonatok sebessége nem éri el az óránkénti 40 km-es sebességet.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a családi gépkocsi program részeként az 1600 köbcentis vagy annál kisebb gépkocsiknál megszüntetnék a regisztrációs díjat és ezeknek a gépkocsiknak az esetében felére csökkentenék az autópálya-matrica árát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?