4 °C Budapest

A feketelista csak mítosz? - Azért nézd meg, hol tanulsz tovább!

Pénzcentrum
2006. február 14. 12:45

A diplomás pályakezdők munkanélküliségét a gyenge minőségű képzést nyújtó, a felvételizőket alacsony ponthatárokkal támogató intézmények és a pályakezdők túlzott elvárásai táplálják - derül ki a Felsőoktatási és Tudományos Tanács felkérésére a Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet által készített felmérésből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A diplomás pályakezdők munkanélküliségét a gyenge minőségű képzést nyújtó, a felvételizőket alacsony ponthatárokkal támogató intézmények és a pályakezdők túlzott elvárásai táplálják – derül ki a Felsőoktatási és Tudományos Tanács felkérésére a Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet által készített felmérésből.

 

Az elemzés rávilágít, hogy az intézmények és szakok megszaporodása az alacsony piaci értéket képviselő diplomák számának emelkedéséhez vezetett – írja a Népszabadság.

 

A fentiek miatt a munkáltatók körében az elmúlt években kialakult egy olyan kiválasztási gyakorlat, mely az álláskereső pályakezdőket az egyetemen és főiskolán megszerezhető tudás feltételezett színvonala alapján különbözteti meg. (Különösen erősen tükröződnek a színvonalbeli különbségek a közgazdasági területen.)

 

Mindezek ellenére a lap által megkérdezett nagy nemzetközi cégek hazai leányvállalatai nem készítenek feketelistát, inkább a pozitív diszkrimináció eszközével élnek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?