26 °C Budapest

A feketelista csak mítosz? - Azért nézd meg, hol tanulsz tovább!

Pénzcentrum
2006. február 14. 12:45

A diplomás pályakezdők munkanélküliségét a gyenge minőségű képzést nyújtó, a felvételizőket alacsony ponthatárokkal támogató intézmények és a pályakezdők túlzott elvárásai táplálják - derül ki a Felsőoktatási és Tudományos Tanács felkérésére a Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet által készített felmérésből.

A diplomás pályakezdők munkanélküliségét a gyenge minőségű képzést nyújtó, a felvételizőket alacsony ponthatárokkal támogató intézmények és a pályakezdők túlzott elvárásai táplálják – derül ki a Felsőoktatási és Tudományos Tanács felkérésére a Gazdaság- és Vállalkozáselemző Intézet által készített felmérésből.

 

Az elemzés rávilágít, hogy az intézmények és szakok megszaporodása az alacsony piaci értéket képviselő diplomák számának emelkedéséhez vezetett – írja a Népszabadság.

 

A fentiek miatt a munkáltatók körében az elmúlt években kialakult egy olyan kiválasztási gyakorlat, mely az álláskereső pályakezdőket az egyetemen és főiskolán megszerezhető tudás feltételezett színvonala alapján különbözteti meg. (Különösen erősen tükröződnek a színvonalbeli különbségek a közgazdasági területen.)

 

Mindezek ellenére a lap által megkérdezett nagy nemzetközi cégek hazai leányvállalatai nem készítenek feketelistát, inkább a pozitív diszkrimináció eszközével élnek.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?