5 °C Budapest

Gyurcsány segíts!

Pénzcentrum
2006. január 13. 15:05

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak - jelentette ki Szijjártó Péter. A fideszes képviselő mai sajtótájékoztatóján kifejtette, pártja arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy segítse az ellene indított vagyonnyilatkozati eljárás menetét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
A gondola.hu egyik újságírója vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a miniszterelnök vagyonnyilatkozatával szemben - emlékezetett Szijjártó Péter. Hozzátette: Gyurcsány Ferencnek a nem képviselő kormánytagokra vonatkozó törvény alapján kellett vagyonnyilatkozatot tenni, és ezzel kapcsolatban érkezett a kezdeményezés. Elmondta, korábban ő már kezdeményezte, hogy az általa vezetett vizsgálóbizottság kérje be Gyurcsány Ferenctől az ezzel kapcsolatos dokumentumokat, de a kormánytagok erre nemmel szavaztak, így lehetetlenné tették a vizsgálatot.
Az ügy kapcsán felmerült az adócsalás vagy más bűncselekmény gyanúja is - fogalmazott Szijjártó Péter - és ezért kellett volna vizsgálóbizottsági vizsgálat. Ugyanis a Fittelina Kft-nek - miután Dobrev Klárával, a miniszterelnök feleségével megszűntette a jogviszonyát - ki kellett volna vezetnie könyveiből azokat a beruházásokat, amelyeket a Szemlőhegyi úti villán végzett el. A beruházások eredménye azonban az ingatlan értékét növelte. Ezért a Fittelina Kft.-nek természetbeni juttatás miatt személyi jövedelemadót kellett volna fizetnie. Gyurcsány Ferenc azonban azt nyilatkozta, hogy lízingszerződést kötött a beruházás egyes elemeire, így nem állt fenn adófizetési kötelezettség.
A Fővárosi Főügyészség viszont kimondta, hogy Gyurcsány Ferenc cége ingatlanlízing-szerződést kötött a Szemlőhegyi villa egy részére.
A képviselői mandátummal nem rendelkező kormánytagoknak viszont nem a csak a birtokukban lévő, hanem a bérelt ingatlanokat is fel kell tüntetniük a vagyonnyilatkozatban. Gyurcsány Ferenc azonban vagyonnyilatkozatában csupán egyetlen, pápai ingatlan szerepel. Gyurcsány vagyonnyilatkozata nem felel meg a valóságnak, ezért kívánatos lenne, hogy Kiss Péter kancelláriaminiszter minél előbb továbbítsa az ügyet a mentelmi bizottságnak, és az ügyben vizsgálatot folyjék le - hangsúlyozta Szijjártó Péter. (fideszfrakcio.hu)
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 27. szombat
Virgil
47. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?