Készül az újabb Feketelista

Pénzcentrum
2005. november 23. 12:39

Új összesítés készül jövőre a nagy környezetterhelő magyarországi cégek szennyezőanyag-kibocsátásáról az Európai szennyezőanyag-kibocsátási regiszterhez (EPER) csatlakozva. - írja a Világgazdaság

 
Új összesítés készül jövőre a nagy környezetterhelő magyarországi cégek szennyezőanyag-kibocsátásáról az Európai szennyezőanyag-kibocsátási regiszterhez (EPER) csatlakozva. – írja a Világgazdaság
 
Rakics Róbert, a Környezetvédelmi és Vízügyi minisztérium Helyette államtitkára számolt be arról, hogy a 2004-es adatokra támaszkodó új rendszer már nemcsak a levegőbe és a felszíni vizekbe bocsátott szennyező anyagokra vonatkozó adatokat tartalmazza majd, hanem a talajba kerülő káros anyagokat is számon tartja.
A környezetre jelentős hatást gyakorló cégekről szóló első nyilvános magyarországi regisztert tavaly tették közzé, amelyben 86 hazai üzem fontosabb mutatószámai találhatók meg. A listára felkerülő legnagyobb vállalatoknál szinte kivétel nélkül találni lehet olyan telephelyet ahol valamilyen küszöbérték feletti kibocsátás folyik.

A tervek szerint a jelenlegi rendszert 2009 közepén a Szennyezéskibocsátási és transzferregiszter (PRTR) váltja majd fel, amely már 91 szennyezőanyag kibocsátását tartja majd nyílván, s az adatokat nem háromévente, hanem minden évben megújítják.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?