25 °C Budapest

Készül az újabb Feketelista

Pénzcentrum
2005. november 23. 12:39

Új összesítés készül jövőre a nagy környezetterhelő magyarországi cégek szennyezőanyag-kibocsátásáról az Európai szennyezőanyag-kibocsátási regiszterhez (EPER) csatlakozva. - írja a Világgazdaság

 
Új összesítés készül jövőre a nagy környezetterhelő magyarországi cégek szennyezőanyag-kibocsátásáról az Európai szennyezőanyag-kibocsátási regiszterhez (EPER) csatlakozva. – írja a Világgazdaság
 
Rakics Róbert, a Környezetvédelmi és Vízügyi minisztérium Helyette államtitkára számolt be arról, hogy a 2004-es adatokra támaszkodó új rendszer már nemcsak a levegőbe és a felszíni vizekbe bocsátott szennyező anyagokra vonatkozó adatokat tartalmazza majd, hanem a talajba kerülő káros anyagokat is számon tartja.
A környezetre jelentős hatást gyakorló cégekről szóló első nyilvános magyarországi regisztert tavaly tették közzé, amelyben 86 hazai üzem fontosabb mutatószámai találhatók meg. A listára felkerülő legnagyobb vállalatoknál szinte kivétel nélkül találni lehet olyan telephelyet ahol valamilyen küszöbérték feletti kibocsátás folyik.

A tervek szerint a jelenlegi rendszert 2009 közepén a Szennyezéskibocsátási és transzferregiszter (PRTR) váltja majd fel, amely már 91 szennyezőanyag kibocsátását tartja majd nyílván, s az adatokat nem háromévente, hanem minden évben megújítják.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?