16 °C Budapest

Vidéken is terjed

Pénzcentrum
2005. november 18. 13:50

Európai társaihoz hasonlóan több hazai város a villamosközlekedés fejlesztését tervezi. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

Európai társaihoz hasonlóan több hazai város a villamosközlekedés fejlesztését tervezi. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
Csaknem hatvanmilliárd forintból építenék ki Győr villamoshálózatát, a Dunántúl első villamosai a város lakótelepeit kötnék össze. A villamosépítési terveket az egyre növekvő autóforgalom indokolja. A városban a dugók miatt alig lehet közlekedni, és a légszennyezettségi adatok is jelentősen romlanak. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a helyi lakosok csaknem fele autót használ, és ezen a kedvezőtlen helyzeten csak a tömegközlekedés fejlesztésével lehetne javítani. A busz- és trolihálózat fejlesztése a közutak zsúfoltsága miatt nem jelent megoldást, marad tehát a villamos. Mellette szól az is, hogy az EU-ban drágasága ellenére kiemelt támogatást élvez a kötött pályás tömegközlekedés.
Az európai nagyvárosok belső negyedeikből új villamosvonalak kiépítésével igyekeznek kiszorítani a forgalmat. Ezt az utat szeretnék követni Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is. Mind három városban jár már villamos, de új vonalak építését vagy a meglévők meghosszabbítását, rekonstrukcióját is tervezik.

A fővárosban azonban tovább tart a villamoshálózat sorvasztása. Budapesten az elmúlt években tucatnyi vonalat számoltak fel, és csak egy új, az 1-es létesült.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?