26 °C Budapest

Vidéken is terjed

Pénzcentrum
2005. november 18. 13:50

Európai társaihoz hasonlóan több hazai város a villamosközlekedés fejlesztését tervezi. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

Európai társaihoz hasonlóan több hazai város a villamosközlekedés fejlesztését tervezi. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
Csaknem hatvanmilliárd forintból építenék ki Győr villamoshálózatát, a Dunántúl első villamosai a város lakótelepeit kötnék össze. A villamosépítési terveket az egyre növekvő autóforgalom indokolja. A városban a dugók miatt alig lehet közlekedni, és a légszennyezettségi adatok is jelentősen romlanak. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a helyi lakosok csaknem fele autót használ, és ezen a kedvezőtlen helyzeten csak a tömegközlekedés fejlesztésével lehetne javítani. A busz- és trolihálózat fejlesztése a közutak zsúfoltsága miatt nem jelent megoldást, marad tehát a villamos. Mellette szól az is, hogy az EU-ban drágasága ellenére kiemelt támogatást élvez a kötött pályás tömegközlekedés.
Az európai nagyvárosok belső negyedeikből új villamosvonalak kiépítésével igyekeznek kiszorítani a forgalmat. Ezt az utat szeretnék követni Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is. Mind három városban jár már villamos, de új vonalak építését vagy a meglévők meghosszabbítását, rekonstrukcióját is tervezik.

A fővárosban azonban tovább tart a villamoshálózat sorvasztása. Budapesten az elmúlt években tucatnyi vonalat számoltak fel, és csak egy új, az 1-es létesült.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem