Vidéken is terjed

Pénzcentrum
2005. november 18. 13:50

Európai társaihoz hasonlóan több hazai város a villamosközlekedés fejlesztését tervezi. - írja mai számában a Magyar Hírlap.

Európai társaihoz hasonlóan több hazai város a villamosközlekedés fejlesztését tervezi. – írja mai számában a Magyar Hírlap.
Csaknem hatvanmilliárd forintból építenék ki Győr villamoshálózatát, a Dunántúl első villamosai a város lakótelepeit kötnék össze. A villamosépítési terveket az egyre növekvő autóforgalom indokolja. A városban a dugók miatt alig lehet közlekedni, és a légszennyezettségi adatok is jelentősen romlanak. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a helyi lakosok csaknem fele autót használ, és ezen a kedvezőtlen helyzeten csak a tömegközlekedés fejlesztésével lehetne javítani. A busz- és trolihálózat fejlesztése a közutak zsúfoltsága miatt nem jelent megoldást, marad tehát a villamos. Mellette szól az is, hogy az EU-ban drágasága ellenére kiemelt támogatást élvez a kötött pályás tömegközlekedés.
Az európai nagyvárosok belső negyedeikből új villamosvonalak kiépítésével igyekeznek kiszorítani a forgalmat. Ezt az utat szeretnék követni Debrecenben, Miskolcon és Szegeden is. Mind három városban jár már villamos, de új vonalak építését vagy a meglévők meghosszabbítását, rekonstrukcióját is tervezik.

A fővárosban azonban tovább tart a villamoshálózat sorvasztása. Budapesten az elmúlt években tucatnyi vonalat számoltak fel, és csak egy új, az 1-es létesült.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?