28 °C Budapest

Keleten terjeszkedik a Lucasfilm Ltd.

Pénzcentrum
2005. október 28. 14:19

Az első háromdimenziós animációs film forgatása már meg is kezdődött; a stúdió első animációs tévésorozata 2007-re készül el; a vezetőket az Egyesült Államokból és Szingapúrból toborozták.

 
A Lucasfilm Ltd. hivatalosan is megnyitotta szingapúri digitális animációs stúdióját, amely mozi- és tévéfilmeket gyárt a nagyközönség számára. A 3715 négyzetméteres Lucasfilm Animation Singapore stúdió a város Changi negyedében található. Az intézmény eddig 19 országból több mint 35 munkatársat vett fel, az alkalmazottak  toborzása 2006-ban is folytatódik.
Amikor tavaly augusztusban bejelentettük a Lucasfilm Animation Singapore létrehozását, azt is közöltük, hogy a stúdió már idén ősszel megnyitja kapuit, tehát tartottuk a határidőt - mondta George Lucas. - Első sorozatunk a Klónok háborúja (Clone Wars) című televíziós kalandfilm lesz, amely a Klónok támadása és A Sith-ek bosszúja közötti időben játszódik. Már dolgozunk rajta, és reméljük, hogy 2007-ben a tévé képernyőjére kerül.
A Lucasfilm Animation Singapore szorosan együttműködik a kaliforniai Skywalker Ranchben található Lucasfilm Animation szakembereivel.
A stúdió technológiája világszínvonalú lesz. - Nem csak a technológiát fejlesztjük, hanem arra is törekszünk, hogy a szingapúri stúdióban az Industry Light & Magicnél hosszú évek alatt megszerzett szakértelmet és módszereket továbbadjuk a digitális művészek újabb nemzedékének - mondta Cliff Plummer, a Lucasfilm Ltd. technológiai igazgatója. - Szingapúrban ugyanazt az infrastruktúrát építettük ki, mint Skywalker Ranchben és a San Franciscó-i Letterman Digital Arts Centerben, ami biztosítja a zavartalan és hatékony integrációt és kommunikációt.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?