3 °C Budapest

Terjeszkedik az Albacomp

Pénzcentrum
2005. október 6. 10:24

Az Albacomp Rt. tegnaptól megnyitotta internetes boltját, a társaság honlapján a vállalat által forgalmazott mintegy 1000 termék kapható - jelentette be a Bölcsföldi László társaság kiskereskedelmi üzletág igazgatója. - írja mai számában a világgazdaság

 
Az Albacomp Rt. tegnaptól megnyitotta internetes boltját, a társaság honlapján a vállalat által forgalmazott mintegy 1000 termék kapható - jelentette be a Bölcsföldi László társaság kiskereskedelmi üzletág igazgatója. – írja mai számában a Világgazdaság
Az igazgató elmondta, hogy az internetes üzlet megnyitása mellett egy online piackutatás eredményei és a világban tapasztalható trend alapján döntöttek. A társaság kiskereskedelmi forgalma tavaly 5-600 millió forint volt, és az idén is ugyanennyire számítanak. Jövőre várakozásaik szerint az online értékesítés 2-300 millió forinttal emeli majd a kiskereskedelmi forgalmat, ami így elérheti a teljes forgalom 8 százalékát. Az Albacomp Rt. 2004-ben 15,2 milliárd forintos árbevételt ért el, míg csoportszinten 18,7 milliárdot realizált, ami 16 százalékos növekedés volt az előző évhez képest, az idei évre pedig további 10 százalékos növekedésre számít.
A webáruház létrehozása "pár millió forintos" beruházással valósult meg - közölte Bölcsföldi László. A virtuális boltban egyelőre nem lehet kártyával fizetni, az árat az Albacomp üzleteiben és bemutatótermeiben működő átvételi pontokon, valamint utánvéttel lehet kiegyenlíteni. A közeljövőben az online-fizetést illetve a hitelre vásárlást is bevezetik, és a megvásárolható számítástechnikai, szórakoztató elektronikai és irodatechnikai termékek körét több ezerre kívánják bővíteni.
Az Albacomp megbízására készült piackutatás adatai szerint az internetezők 23 százaléka vásárol a világhálón. A nem reprezentatív, 10 ezer fő válaszai alapján készült felmérés alapján az internet használók 38 százaléka naponta több órát tölt a világhálón, 70 százalékuk otthon is rendelkezik hozzáféréssel, és legtöbben notebookot és digitális szórakozató elektronikai termék vásárlását tervezi a közeljövőben.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?