Terjeszkedik az Albacomp

Pénzcentrum
2005. október 6. 10:24

Az Albacomp Rt. tegnaptól megnyitotta internetes boltját, a társaság honlapján a vállalat által forgalmazott mintegy 1000 termék kapható - jelentette be a Bölcsföldi László társaság kiskereskedelmi üzletág igazgatója. - írja mai számában a világgazdaság

 
Az Albacomp Rt. tegnaptól megnyitotta internetes boltját, a társaság honlapján a vállalat által forgalmazott mintegy 1000 termék kapható - jelentette be a Bölcsföldi László társaság kiskereskedelmi üzletág igazgatója. – írja mai számában a Világgazdaság
Az igazgató elmondta, hogy az internetes üzlet megnyitása mellett egy online piackutatás eredményei és a világban tapasztalható trend alapján döntöttek. A társaság kiskereskedelmi forgalma tavaly 5-600 millió forint volt, és az idén is ugyanennyire számítanak. Jövőre várakozásaik szerint az online értékesítés 2-300 millió forinttal emeli majd a kiskereskedelmi forgalmat, ami így elérheti a teljes forgalom 8 százalékát. Az Albacomp Rt. 2004-ben 15,2 milliárd forintos árbevételt ért el, míg csoportszinten 18,7 milliárdot realizált, ami 16 százalékos növekedés volt az előző évhez képest, az idei évre pedig további 10 százalékos növekedésre számít.
A webáruház létrehozása "pár millió forintos" beruházással valósult meg - közölte Bölcsföldi László. A virtuális boltban egyelőre nem lehet kártyával fizetni, az árat az Albacomp üzleteiben és bemutatótermeiben működő átvételi pontokon, valamint utánvéttel lehet kiegyenlíteni. A közeljövőben az online-fizetést illetve a hitelre vásárlást is bevezetik, és a megvásárolható számítástechnikai, szórakoztató elektronikai és irodatechnikai termékek körét több ezerre kívánják bővíteni.
Az Albacomp megbízására készült piackutatás adatai szerint az internetezők 23 százaléka vásárol a világhálón. A nem reprezentatív, 10 ezer fő válaszai alapján készült felmérés alapján az internet használók 38 százaléka naponta több órát tölt a világhálón, 70 százalékuk otthon is rendelkezik hozzáféréssel, és legtöbben notebookot és digitális szórakozató elektronikai termék vásárlását tervezi a közeljövőben.
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem