0 °C Budapest

Terjeszkedik az Albacomp

Pénzcentrum
2005. október 6. 10:24

Az Albacomp Rt. tegnaptól megnyitotta internetes boltját, a társaság honlapján a vállalat által forgalmazott mintegy 1000 termék kapható - jelentette be a Bölcsföldi László társaság kiskereskedelmi üzletág igazgatója. - írja mai számában a világgazdaság

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Az Albacomp Rt. tegnaptól megnyitotta internetes boltját, a társaság honlapján a vállalat által forgalmazott mintegy 1000 termék kapható - jelentette be a Bölcsföldi László társaság kiskereskedelmi üzletág igazgatója. – írja mai számában a Világgazdaság
Az igazgató elmondta, hogy az internetes üzlet megnyitása mellett egy online piackutatás eredményei és a világban tapasztalható trend alapján döntöttek. A társaság kiskereskedelmi forgalma tavaly 5-600 millió forint volt, és az idén is ugyanennyire számítanak. Jövőre várakozásaik szerint az online értékesítés 2-300 millió forinttal emeli majd a kiskereskedelmi forgalmat, ami így elérheti a teljes forgalom 8 százalékát. Az Albacomp Rt. 2004-ben 15,2 milliárd forintos árbevételt ért el, míg csoportszinten 18,7 milliárdot realizált, ami 16 százalékos növekedés volt az előző évhez képest, az idei évre pedig további 10 százalékos növekedésre számít.
A webáruház létrehozása "pár millió forintos" beruházással valósult meg - közölte Bölcsföldi László. A virtuális boltban egyelőre nem lehet kártyával fizetni, az árat az Albacomp üzleteiben és bemutatótermeiben működő átvételi pontokon, valamint utánvéttel lehet kiegyenlíteni. A közeljövőben az online-fizetést illetve a hitelre vásárlást is bevezetik, és a megvásárolható számítástechnikai, szórakoztató elektronikai és irodatechnikai termékek körét több ezerre kívánják bővíteni.
Az Albacomp megbízására készült piackutatás adatai szerint az internetezők 23 százaléka vásárol a világhálón. A nem reprezentatív, 10 ezer fő válaszai alapján készült felmérés alapján az internet használók 38 százaléka naponta több órát tölt a világhálón, 70 százalékuk otthon is rendelkezik hozzáféréssel, és legtöbben notebookot és digitális szórakozató elektronikai termék vásárlását tervezi a közeljövőben.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09