28 °C Budapest

A falusi turizmus európai hete

Pénzcentrum
2005. szeptember 20. 08:17

Európa-szerte egy időben rendezi a falusi turizmus népszerűsítésére indított akcióhetet az Eurogites, az európai országok huszonkét tagországot számláló nemzetközi falusi turizmus szervezete, amely a falusi turizmus értékeire szeretné felhívni Európa figyelmét kampányával.

 
Európa-szerte egy időben rendezi a falusi turizmus népszerűsítésére indított akcióhetet az Eurogites, az európai országok huszonkét tagországot számláló nemzetközi falusi turizmus szervezete, amely a falusi turizmus értékeire szeretné felhívni Európa figyelmét kampányával.
Az akcióhét eseményei – a nemzeti sajátosságok figyelembevételével – párhuzamosan zajlanak az egyes európai országokban. Magyarországon a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (Fatosz), az Eurogites magyarországi tagja és a Magyar Turizmus (MT)Rt. közösen szervezi az egyhetes programsorozatot. A kampány célja Magyarországon is az, hogy felhívja a figyelmet a hazai falvak turisztikai kínálatára, jelszava pedig: „Kezdje itthon Európa felfedezését!”
Az MT Rt. és a Fatosz azt szeretné elérni, hogy az akcióhét folyamán minél többen ellátogassanak a programok helyszíneire, ahol megismerkedve a magyar falvak turisztikai kínálatával meggyőződhetnek róla, hogy a nyaralás, pihenés tervezésekor érdemes a falusi turizmussal számolni. Az érintetlen falusi környezet, a vidéki emberek vendégszeretete, és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező ár-érték arány remélhetőleg sokakat csábít majd a visszatérésre.
Az egyes régiók saját maguk állították össze a programokat, melyeken a részvétel több helyszínen is ingyenes, vagy jelentős kedvezményekkel vehető igénybe. A látogatók idegenvezetők kalauzolásával ismerkedhetnek a helyi kulturális értékekkel, az ökoturisztikai kínálattal, részt vehetnek kézműves bemutatókon, megtekinthetik az agroturisztikai érdekességeket (például kecskefarm, biogazdaság), vagy bekapcsolódhatnak a helyi rendezvényekbe (szüreti felvonulás, egyéb hagyományőrző bemutatók).
A nemzetközi kampány keretében október 7–16. között Európa-szerte összehangolt eseménysorozatra kerül sor, amely tájékoztatást és aktív részvételi lehetőséget nyújt a falusi turizmus megismeréséhez. A programok „átjárhatóak”, vagyis az érdeklődők nem csak a hazai, hanem a külföldi programokon is ingyenesen vagy kedvezményesen tudnak részt venni, ahogy a Magyarországra látogató külföldi turisták is a magyarokkal azonos feltételekkel élvezhetik az akcióhét alatt kínált szolgáltatásokat.
Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő akcióhét lesz az egyik témája a Jaltában szeptember 26-28. között megrendezésre kerülő II. Európai Falusi Turizmus Konferenciának is.
A magyarországi részletes program megtalálható az interneten, a Magyar Turizmus Rt. honlapján (www.itthon.hu) és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége honlapján (www.fatosz.hu) egyaránt. A nemzetközi programokról az Eurogites tagszervezetek honlapjain lehet bővebb információhoz jutni (www.eurogites.org).
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 29. szerda
Magdolna
22. hét
Május 29.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem