18 °C Budapest

Címke: magyar idegenvezetők szövetsége (7 cikk)

Pénzcentrum | 2020. október 2. 13:01

Új kurzarbeit-ot sürgetnek Budapesten: muszáj lenne tenni valamit

A Fővárosi Közgyűlés által elfogadott válságkezelő intézkedésekről, valamint a "lex Parragh" néven is ismert KATA szabályozás módosítására tett 7+1 pontos javaslatról tartottak online kerekasztal beszélgetést a vendéglátóipari és turisztikai szakmai szervezetek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szervezésében. A résztvevők üdvözlik, de a külföldi turizmus szinte teljes visszaesése miatt nem tartják elegendőnek a főváros által szerdán elfogadott intézkedéseket és a tavaszihoz hasonló "kurzarbeit" jellegű bértámogatás bevezetését javasolják. A BKIK emellett keresletélénkítő programot és a főváros által a támogatásokra alkalmazott számítási módszer a hazai támogatási teherviselésre történő kiterjesztését is szorgalmazza.

Orosz Márton | 2012. május 27. 07:46

Idén sem kell félnünk a görög nyaralástól

Az biztosnak tűnik, hogy befolyásolja az idei turisztikai szezont Görögország politikai-gazdasági helyzete, azonban ez csak kis mértékben érintheti a magyar utazókat, akiknek leginkább arra érdemes felkészülniük, hogy Athént és a nagyobb városokat esetleg ki kell hagyniuk a programból. Valószínűleg egyelőre azon sem kell aggódnunk, hogy hol váltsunk drachmát az utazáshoz, hiszen akár hat hónapig is eltarthat, ha megvalósul a válság-forgatókönyv, és az egykori fizetőeszköz felváltja az eurót a dél-balkáni országban.

Magyar Nemzet | 2012. március 28. 09:02

Indul a szezon, nyitnak a kamu utazási irodák

A magyarországi jogszabályokat könnyedén kijátszva, nálunk engedéllyel és biztosítással sem rendelkező utazási irodák hirdetik az interneten magyar nyelven a szolgáltatásaikat. Esetenként a saját zsebre dolgozó idegenvezetők teszik így közzé ajánlataikat - írta a Magyar Nemzet.

Pénzcentrum | 2010. augusztus 17. 09:17

Ellenőrök lepték el a Budai Várat

Idegenforgalmi Ellenőrzési Akció volt a Budai Várban: jogosulatlan idegenvezetőkre, számlát nem adó kereskedőkre bukkantak az ellenőrök.

Pénzcentrum | 2005. szeptember 20. 08:17

A falusi turizmus európai hete

Európa-szerte egy időben rendezi a falusi turizmus népszerűsítésére indított akcióhetet az Eurogites, az európai országok huszonkét tagországot számláló nemzetközi falusi turizmus szervezete, amely a falusi turizmus értékeire szeretné felhívni Európa figyelmét kampányával.