2020. február 18. kedd Bernadett

Megúszta a börtönt Kökény Attila: ítélet született a bíróságon


Jogerős ítélet született Kökény Attila vesztegetési ügyében: az énekesnek nem kell börtönbe mennie, viszont egymillió forintos bírságot szabtak ki rá.

Jogerősen egymillió forintos pénzbírságot kapott Kökény Attila, amiért barátaival nagy mennyiségben hoztak volna be márkásnak tűnő, de hamis ruhát Törökországból, hogy eladják azokat még 2014-ben.

A  ferihegyi reptéren a vámtiszteknek feltűnt a sok táska, ezért az énekest és társait tételes vizsgálatnak vetették alá. Mivel a ruhákért vámot kell fizetniük, a vádlott társaival inkább a vámtisztet akarta lefizetni 80 ezer forinttal, hogy felesége csomagjait ne nézzék át, írja a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

Bár a hatályos jogszabályok szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vesztegetés, ha arra irányul, hogy "hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen", az énekes pénzbüntetéssel megúszta. A másodfokú jogerős ítélet helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amikor is az énekes úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy örül, hogy a bíróság részletfizetési lehetőséget ad neki.

Az énekest vélhetően nem terhelik meg a részletek, legalábbis a Pénzcentrum korábban kiderítette, mennyi Kökény Attila gázsija: egy-egy fellépés pár éve 225 ezer és 500 ezer forint között mozgott.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,77 százalékos THM-el, és havi 58 610 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 724 forintos törlesztőt ígér a 2,68 százalékos THM; míg az MKB Banknál szintén alacsony, 2,74 százalékos THM is alacsony, 53 952 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a K&H, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk