2020. szeptember 20. vasárnap Friderika

Megúszta a börtönt Kökény Attila: ítélet született a bíróságon


Jogerős ítélet született Kökény Attila vesztegetési ügyében: az énekesnek nem kell börtönbe mennie, viszont egymillió forintos bírságot szabtak ki rá.

Jogerősen egymillió forintos pénzbírságot kapott Kökény Attila, amiért barátaival nagy mennyiségben hoztak volna be márkásnak tűnő, de hamis ruhát Törökországból, hogy eladják azokat még 2014-ben.

A  ferihegyi reptéren a vámtiszteknek feltűnt a sok táska, ezért az énekest és társait tételes vizsgálatnak vetették alá. Mivel a ruhákért vámot kell fizetniük, a vádlott társaival inkább a vámtisztet akarta lefizetni 80 ezer forinttal, hogy felesége csomagjait ne nézzék át, írja a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség közleményében.

Bár a hatályos jogszabályok szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vesztegetés, ha arra irányul, hogy "hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen", az énekes pénzbüntetéssel megúszta. A másodfokú jogerős ítélet helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amikor is az énekes úgy nyilatkozott a Blikknek, hogy örül, hogy a bíróság részletfizetési lehetőséget ad neki.

Az énekest vélhetően nem terhelik meg a részletek, legalábbis a Pénzcentrum korábban kiderítette, mennyi Kökény Attila gázsija: egy-egy fellépés pár éve 225 ezer és 500 ezer forint között mozgott.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.