7 °C Budapest

Ennyit keres egyetlen fellépéssel Kis Grófo, Kökény Attila és Vastag Csaba

2016. október 13. 11:03

240 vagy épp 500 ezer forint? Ezek bizony most nem a legjobban fizető szakmák havi bérei, hanem a magyar hírességek fellépési tarifái. Nagy a szórás még a magyar celebek között is. Mutatjuk, mennyit kér egyetlen fellépésért Vasatag Csaba, Radics Gigi vagy éppen Kis Grófo.

Rengeteg cikket olvashattunk az elmúlt hetekben Szabó Zsófi esküvőjéről, ahol többek között Kökény Attila és Kis Grófo is fellépett. Ennek kapcsán lettünk kíváncsiak arra, vajon mennyiért hívhatnánk el a magyar hírességeket egy esküvőre, céges bulira, vagy akár egy magán rendezvényre. Ahhoz pedig, hogy ezt kiderítsük felhívtunk néhány koncertszervezőt.

KATTINTS! Nem hiszed el, mennyibe került Szabó Zsófi esküvője

Nem árt sietni

A céges karácsonyi bulira még éppen van időnk beszervezni egy-egy magyar hírességet, akik általában fél és egy óra között szórakoztatnak minket. Persze nem árt sietni, a kapósabb énekeseknek már majdnem tele van a naptárja, Tóth Gabit például decemberben már valószínűleg csak hétköznap estére tudnánk leszervezni. No de mennyi az annyi?

  • Tóth Gabinak igen magasra rúg a fellépési díja, ő ugyanis 370 ezer forint+ áfáért vállal el egy 30 perces fellépést Budapesten.
  • Aki pedig Radics Gigit hallgatná meg szívesebben annak is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis egy kisebb előzenekaros 50 perces fellépés 500 ezer forint + áfába kerül a fővárosban. Ebben azonban már benne van a karácsonyi felár is, ugyanis decemberben olyan sok a megkeresés, hogy plusz 50 ezer forintot dobnak rá az alapdíjra.
  • Egy 60 perces Vastag Csaba fellépésért 390 ezer+áfát kell fizetnünk, a nagyobb volumenű 100 perces koncertért pedig már majdnem egy milliót kellene kicsengetnünk. Ráadásul ehhez még hozzájönnek az útiköltségek is. A budapesti kiszállás 14 ezer forint + áfába kerül, ha pedig vidékre szeretnénk elhívni, akkor kilométerenként 140 forint+áfát kell fizetnünk. Valószínűleg sajnos nem lehet csak kiszállást kérni, pedig elsőre jó ötletnek tűnik.
  • Aki a Bulibárót, vagyis Kis Grófot látná szívesen a céges karácsonyi partin a fővárosban annak már "csak" 280 ezer forint+áfát kell fizetnie, ez azonban csupán egy 35 perces fellépést foglal magában, bár Kis Grófo sem áll túl jól már a szabad helyekkel az idei karácsonyi szezonban.
  • Oláh Gergőért valamivel szerényebb árat kérnek, egy Budapesti fellépése mindennel együtt 240 ezer forint+áfa, amiért egy 30-40 perces előadást kaphatunk.

  • Kökény Attila koncertszervezőit sajnos nem sikerült elérnünk, de korábbi sajtóértesülések szerint 225-500 ezer forint között mozog egy-egy fellépésének az ára.

Nem minden pénz az énekeseké

Persze nem szabad azt gondolnunk, hogy ezek az összegek egy az egyben az énekesek zsebében landolnak, hiszen a fellépéseket egy egész csapat intézi. A fellépőknek általában vannak menedzserei, koncertszervezői és valamiből a technikusokat és a zenészeket is ki kell fizetni. Bár azt nem tudhatjuk, hogy melyik énekes milyen színvonalú fellépéssel készül ennyi pénzért.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Mi a helyzet az adózással?

A művészek fellépésének bevételei általában az önálló tevékenységből származó bevételnek számítanak, így az erre vonatkozó szabályok szerint adóznak. Akad azonban egy speciális kivétel, ami csak az előadó művészekre vonatkozik:

Művészeti tevékenységek esetén költségként elszámolható a művész tevékenységével kapcsolatos műsoros előadás, kiállítás, múzeum, közgyűjtemény látogatásához megvásárolt belépő, irodalmi és művészeti alkotásokat tartalmazó, vagy ezek rögzítésére és lejátszására alkalmas eszköz, kép- és hanghordozó, könyv, kotta, más sajtótermék vásárlására fordított kiadás

- olvasható a jelenleg érvényes szabályozásban.

A rendelet személyes vagy családi szükséglet kielégítését is szolgáló termék, szolgáltatás igazolt ellenértékének 50 százaléka számolható el költségként. Ami azonban még érdekesebb, hogy az előadóművészek a színpadi megjelenéshez kapcsolódó esztétikai és kozmetikai cikkekre és szolgáltatásokra fordított kiadásai is elszámolhatóak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm