2017. május 23. kedd Dezső

Félmilliót bukhatnak fejenként: befuccsolni látszik a Vállalkozz Itthon Fiatal!

  • 2017. május 15. hétfő 09:33

A Gyere Haza Fiatal program után a fiatalok vállalkozását segítő rendszer is megbukhat - írja a 444.

UPDATE:

Az NGM állásfoglalást küldött a megjelent cikkünkkel kapcsolatban:

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozz itthon fiatal! program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium haladéktalanul megkezdi a támogatási szerződések megkötését a nyertes üzleti tervek készítőivel. A szükséges támogatás folyósítását az uniós kifizetések elhúzódására tekintettel hazai forrásból biztosítja a tárca.

A Gyere Haza Fiatal program után (105 fő települt vissza Magyarországra ennek keretein belül) új, fiatal vállalkozóknak szóló támogatási rendszert indított tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Vállalkozz Itthon Fiatal! néven. A program lényege az volt, hogy egy tanfolyamot kellett elvégezni, aminek a 200 ezer forintos költségét az állam átvállalta, és 3 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást ígértek a fiataloknak.

A képzés elvégzése és az üzleti terv elészülése után viszont a résztvevők jelentős része nem kapta meg a támogatást, annak ellenére, hogy a céget többen megalapították és emiatt a járulékokat is fizetik. Mivel innovációs cégekről van szó, ezért több esetben előfordult, hogy az üzleti tervet egy másik vállalkozás valósította meg helyettük, így nemcsak a vállalkozásuknak mondhattak búcsút, de a havi 80 ezer forintos állami elvonásoknak is. Nem csak ennyit bukhatnak a fiatal vállalkozók, ha ugyanis nem valósítják meg az üzleti tervben szereplő ötletet (ami sok esetben már elavult), akkor a 200 ezer forintos képzési költséget is vissza kell fizetnük.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Itt a bizonyíték: ennyit fizet a kezdő kasszásoknak az Aldi
Felsőfokú végzettség sem kell a pozícióhoz.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ezt teszik velünk az okostelefonok

Tudtad, hogy az emberek általában 110 alkalommal ellenőrzik a telefonukat, kereste-e őket valaki? A legtöbben még a fürdőszobába, sőt, a mosdóba sem mennek ki a telefonjuk nélkül. Úgy néz ki, elválaszthatatlanok...
 

Ne költs drága illatosítókra! Mutatjuk a filléres fegyvert a szagok semlegesítésére

Ha valaki szokott otthon sütkérezni, egészen biztos lapul valahol a konyhaszekrényben néhány zacskó sütőpor. Arról már írtunk, hogy kiválóan funkcionál gyomirtószerként, de hasznát vehetjük...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

05.25-05.31
Országos

Spar

05.25-05.31
Országos

Spar, Interspar

Gasztro
05.24-06.14
Országos

Lidl

05.18-05.24
Országos

Interspar

05.18-05.24
Országos

Spar

05.18-05.24
Országos

Auchan

05.18-05.24
Országos

Aldi

05.18-05.24
Országos