2019. január 22. kedd Vince, Artúr

Curtis kitálalt: súlyos milliókat fizetett egy magyar zenésznek a YouTube


Majka egykori barátja elárulta, hogyan is működik a YouTube-nál a reklámbevételek, és a megtekintések utáni kifizetés. Curtis szerint eléggé kaotikus a helyzet, de korábban egy magyar előadónak 20 millió forint körüli összeget is kiutalt már a videómegosztó. Nekik azonban legsikeresebb számuk, a Belehalok után a töredéke járt.

Ha érdekel a digitalizáció, az internet és a kkv-k világa, vagy Te is vállalkozó vagy, és kéne egy-két ötlet, hogy miképpen növelhetnéd bevételeidet az export piacokon, esetleg szeretnél új, inspiráló, hozzád hasonló emberekkel megismerkedni, akkor gyere el december 13-án a Marriott Hotelbe a Portfolio, "ÚT AZ EXPORTPIACOK FELÉ - Digitális fejlesztési programok KKV-k részére" rendezvényére, ahol a szektor legjobb szakértőivel is találkozhatsz. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tudsz megtenni.

Hasraütésszerűen, kiszámíthatatlanul osztja a pénzt a zenészeknek a YouTube a zenészeknek a videómegtekintések, reklámbevételek után - panaszkodott Curtis, azaz Széki Attila a Borsnak. A Majkától nemrégiben különváló zenészt annak apropóján kereste meg a lap, hogy a videómegosztó oldalon mint 24 milliós megtekintéssel az év legnépszerűbb magyar klipje lett az egyik még egykori előadótársával, és Király Viktorral előadott számuk.

Nyilván az ilyen év végi listákon hozzám is eljutnak ezek a hírek és büszke is vagyok a számokra, de nem vagyok rajta minden erőmmel, hogy most ennyivel meg ennyivel növekedtek a megtekintések. Lehet, hogy ez volt az utolsó dalunk Majkával együtt, és nagy dolognak tartom, hogy ilyen magasra jutott

- értékelt Curtis, aki azonban kijelentette: nem a videómegosztótól érkező pénzekből fog meggazdagodni.

"Mi levédetjük az adott dalt, aztán időnként valamit küldenek, de ugyanez van a rádiós- és tévés jogdíjakkal is. A YouTube-os kifizetések nem is az Artijsuson keresztül mennek, szóval azt se tudom, hogy ezek igazából hova vannak bekötve" - értetlenkedett, majd arról beszélt, hogy korábban egy közismert magyar előadó egy nagy slágere után 20 millió forintot kapott a YouTube-tól, míg ők a szintén nagyon sikeres Belehalok című számért ennek a töredékét kapták. "A rádióknál például valamikor pofára megy és vagy bizonyos okok miatt többet játszák az adott dalt, vagy beírják, hogy többet játszák" - tette hozzá.

Konklúzióként Curtis azzal viccelődött, hogy a YouTube pénzeiből biztosan nem lesz olyan háza, mint a milliárdos repper-producernek, P. Diddy-nek.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 7 131 forintos törlesztőrészlettel az MKB nyújtja (THM 19,08%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 7 610 forintos törlesztőt (THM 20,37%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hiába van padlón a kamat: a hiteled dupláját is behajthatja rajtad a bankod
Mutatjuk, hogy mitől függ a kamatköltség teljes összege.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk