Brzezinka, 2024. január 22.Elon Musk dél-afrikai-amerikai milliárdos üzletember látogatást tesz az egykori auschwitz-birkenaui náci koncentrációs táborban a lengyelországi Oswiecimben 2024. január 22-én, öt nappal a tábor felszabadításának 79. évfordulója elõtt.MTI/EPA-PAP/Zbigniew Meissner

Elon Musk még mindig csatázik a pénzéért: mire készül a Tesla-vezér?

2024. június 22. 18:01

A Tesla és Elon Musk 56 milliárd dolláros bércsomagját érintő jogi vitában a vállalat arra törekszik, hogy egy delaware-i bíró érvényesítse a részvényesek támogató szavazatát. Eközben az ellenzők jogi költségek megfizetését követelik, ami tovább bonyolítja az ügyet - számolt be a Reuters.

A Tesla és Elon Musk fizetési csomagjának kritikusai vitába keveredtek azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne rendezni azt a jogi helyzetet, amely Elon Musk 56 milliárd dolláros bércsomagját övezte. A Tesla korábban egy bírósági beadványban arra hívta fel a figyelmet, hogy egy delaware-i bírónak el kellene fogadnia a részvényesek által támogatott fizetéscsomagról szóló szavazást, és meg kellene semmisítenie egy korábbi döntést, ami érvénytelenítette ezt a kompenzációt.

A részvényesek képviselői szerint azonban a szavazásnak nincs jogi súlya, és a Tesla csak akkor támadhatja meg ezt az ítéletet sikeresen, ha fellebbezést nyújt be a delaware-i legfelsőbb bíróságon. Azt is hozzátették, hogy mielőtt fellebbezhetnének, egy bírónak kellene döntenie arról, mennyit kell fizetnie a Teslának jogi költségek címén az ügyben győzelmet aratott részvényeseknek.

A részvényesek korábban 29 millió Tesla-részvényt követeltek, ami több mint 5 milliárd dollár értékű lenne. Később azt javasolták, hogy alternatív megoldásként a Tesla fizethetne legalább 1,1 milliárd dollár készpénzt is. A Tesla vezérigazgatójának kompenzációjáról szóló vita már hosszú ideje tart Richard Tornetta részvényessel. Musk korábban jelezte, hogy amennyiben nem kap nagyobb részesedést a cégből, úgy más vállalkozásokban gondolkodik tovább. Ez bizonytalanságot okozott a piacokon abban az időszakban, amikor a Tesla lassuló eladásokkal és erős versennyel nézett szembe.

A befektetők 2018-ban megszavazták Musk részvényopciós csomagját, amelynek köszönhetően a vállalat értéke jelentősen megnövekedett. A Tesla ezért arra kérte a bírót, hogy ne vegye figyelembe a jogi költségeket és vizsgálja meg újra a részvényesi szavazás hatásait.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vállalat azt állította előterjesztésében, hogy azáltal javította ki McCormick bíró korábbi megállapításait - miszerint Musk dominálta a bérmegállapodásokat és hogy a részvényesek nem kaptak minden kulcsfontosságú információt - , hogy egy független igazgatóval felülvizsgáltatta és újból jóváhagyta ezt a csomagot. Tornetta képviselőinek állítása szerint viszont ez az igazgatótanácsi ratifikáló folyamat hibás volt. Szerintük ezáltal visszaéltek jogukkal és Musk fenyegetéseivel zsarolták ki ezt a szavazást. Az ügy jelenleg ott tart, hogy dönteni kellene arról, mennyit kell fizetnie Teslának jogi díjként.

NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem