Sárospataki Albert, a Billingo online számlázó alapítója, vezérigazgatója, illetve az RTL-en futó üzleti showműsor, a Cápák között befektetője.

7 meglepő idézet a Cápák között nagyágyújától, amire a legkeményebb üzleti pofonok tanították

2024. május 12. 12:59

A Pénzcentrum kérésére Sárospataki Albert, a Billingo online számlázó alapítója, vezérigazgatója, illetve az RTL-en futó üzleti showműsor, a Cápák között befektetője osztotta meg velünk, mi az 7 legfontosabb tanulság, amit üzleti kudarcai, bukott projektjei kapcsán tanult meg a vállalkozói létről.

A Cápák között 7. évadának hét része kapcsán 7 részes cikksorozatot indított a Pénzcentrum. A Cápák segítségével arra igyekszünk majd, 7 kérdésre felfűzve válaszokat kapni, mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres vállalkozóvá válhasson Magyarországon.

Sorozatunk első részében Lakatos István, a Bravogroup Holding vezérigazgatója hozott 7 fontos idézetet csúcsvállalkozóktól, amelyeket szerinte minden üzletembernek meg kellene szívlelnie. Ezúttal pedig Sárospataki Albert, a Billingo online számlázó alapítója, vezérigazgatója osztott meg 7 magvas gondolatot arról, mi volt az a 7 dolog, amit egy-egy üzleti kudarc, bukott projekt kapcsán tanult meg a vállalkozói létről.

Ugyanis nagyot téved az, aki azt gondolja, hogy egy sikeres vállalkozó nem ismeri a bukás fogalmát, sőt! A sikerhez vezető út ugyanis kudarcokkal van kikövezve, és ez még inkább igaz, ha valaki mer kockázatokat is vállalni. Sárospataki Albert például a Pénzcentrumnak adott interjújában így fogalmazott erről: "Magas a kockázatvállalási hajlandóságom, de azért nem annyira, hogy csak ötletekbe fektessek, azokból teli a padlás." És akkor nézzük, mi volt Albert életében az a 7 tanulság, amiket bukott projektek kapcsán tanult meg az üzleti életről.

  1. "A múltból csak a tanulságokat szabad és kell levonni, ott ragadni és élni semmilyen formában nem szabad, sőt tilos. Elbukott projekteken, elvesztett ügyeken bánkódi felesleges, az már jobb nem lesz, csak visszafogja a jelent, ami csorbítja a jövőt. A jelenben kell élni és a jövőbe kell tekinteni, nincs más opció."
  2. "Minden bukásnak és nehézségnek van tanítása, minden okkal történik. Arra kell törekedni, hogy ezt mielőbb tudatosítsd, mit tanultál belőle. Ha ez megvan, máris megtaláltad az értelmét miért kaptad ezt és nem rágódsz a dolgokon. A válaszok mindig ott vannak előtted, csak észre kell venni, ami sokszor nem könnyű, de e nélkül nincs valódi továbblépés."
  3. "Ahogy a sikernek, úgy a bukásnak is vannak remek összetevői, mint például: az alázatosság hiánya, önzőség, az ego túlzott térnyerése, a kicsinyesség, a fókuszvesztés, a kitartás és akarás elhalványulása. Ezek egyike is elég, hogy a bukási esélyeinket jelentősen növeljük."
  4. "Ha nincs egy magasabb rendű cél, megfelelő misszió, csak a pénzszerzés az elsődleges prioritás és motiváció, az egy üzletet fenntarthatatlanná tesz és soha nem fogsz tudni igazán naggyá válni."
  5. "Középszerű emberekkel és csapattal nem lehet olimpiát nyerni. Márpedig, egy középosztály sosem lehet cél."
  6. "Ha nem te akarod a legjobban, más nem fogja akarni helyetted. Ne mástól várd el, hogy mindent is megoldjon és az utat mutassa, mert akkor rád semmi szükség sem lesz."
  7. "Ha nem állsz bele és nem teszed láthatóvá a projekted, vállalkozásod, nem vállalod fel 110%-ban, nem szerzed meg a figyelmet a célközönségedtől, akkor lehetsz bármennyire jó, egyedi és szép, a kutya sem fog észrevenni és az eredmények sem fognak megérkezni."

Fotó: RTL Magyarország

NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem