21 °C Budapest
Close up of two unrecognizable men shaking hands on a meeting in the office.

Egyszerűbbé vált a Széchenyi hitel igénylése (x)

Pénzcentrum
2023. szeptember 26. 07:31

Újabb az ügyintézést könnyítő változást jelentett be a Széchenyi Kártya Program lebonyolítója a Kavosz: szeptembertől már online is elindítható a hiteligénylés több kedvezményes konstrukciónál.

A lehetőséget a mostani lépéssel a Széchenyi Likviditási Hitel MAX+ és a Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ termékekre terjesztették ki. A hitelkérelmek a Kavosz oldalon elérhető Ügyfélfiók használatán keresztül indíthatók el.

A lízing és a mikrohitel konstrukciónál már korábban is volt lehetőség online igénylésre, a lehetőség kiterjesztésével ugyanakkor a vállalkozások által leginkább keresett termékek szinte teljes körénél lehetővé vált a gyorsabb és egyszerűbb ügyintézés. Így a továbbiakban nem kell időpontot foglalni valamelyik Kavosz irodában, hanem online is elindítható a folyamat.

A Bankmonitor szakértői ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy már a regisztráció során meg kell jelölni a hitelt folyósító pénzintézetet, ezért a regisztrációt akkor célszerű elindítani, amikor a cég már megtalálta azt a megfelelő bankot, lízing esetén pénzügyi vállalkozást.

Ez azért fontos, mert bár a Széchenyi Kártya Programban elérhető hitelek alapfeltételei természetesen minden banknál azonosak, számottevő eltérések lehetnek azonban az egyes bankok ajánlatai között a megajánlott hitel nagyságában, az elvárt biztosítékok tekintetében, illetve a számlavezetéssel kapcsolatos kérdésekben.

Milyen Széchenyi hiteleket érint a könnyítés?

A Széchenyi Likviditási MAX+ szabad felhasználású forgóeszközhitel számla nélküli finanszírozással a jelenlegi piaci környezetben a vállalkozások által leggyakrabban igényelt forrás. A felvehető összege 1-250 millió forint lehet, a kamat – mint minden Széchenyi MAX+ konstrukciónál – itt is évi fix 5 százalék, míg a futamidő 3 év.

A Széchenyi Beruházási Hitel MAX+ széles körben felhasználható beruházási hitelcélok megvalósítására. Az igényelhető hitel összegét augusztustól megduplázták, így akár 1 milliárd forint is igényelhető. A futamidő maximum 10 év, a kamat természetesen itt is évi fix 5 százalék.Az űrlap teteje

A korábban is már online igényelhető konstrukciók közül a Széchenyi Mikrohitel MAX+ pénzügyi vállalkozásoknál igényelhető. (A konstrukcióról részletesen itt írunk).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Széchenyi Lízing MAX+ a lízingcégeknél érhető el, ideális finanszírozási lehetőség egyebek mellett a géppark bővítését tervező vállalkozások számára.

Kik, milyen feltételekkel igényelhetnek Széchenyi hitelt?

A Széchenyi Kártya Program a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását segíti. A működési formát illetően szinte minden vállalkozás igényelhet Széchenyi hitelt (közkereseti társaság, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság, egyéni vállalkozók és egyéni cég, szövetkezet, egyéb vállalkozás).

A hitel igénylésének feltétele legalább egy lezárt üzleti év (kivétel ez alól a Széchenyi Mikrohitel MAX+, amelyet induló vállalkozások is igényelhetnek). Elvárás a stabil tulajdonosi háttér (a kérelmet megelőző 6 hónapban nem lehet 50 százaléknál nagyobb tulajdoni változás), illetve a stabil pénzügyi háttér (pozitív saját tőke és a nyereséges gazdálkodás). Kizáró ok a NAV végrehajtás, korábbi kifizetetlen bankhitel, illetve negatív bejegyzés a Központi Hitelinformációs Rendszerben akár a vállalkozásra, akár annak tulajdonosaira vonatkozóan.

 

(x)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm