7 °C Budapest

Ennyit keresett tavaly Pataky Attila: és akkor még sehol nem volt a COVID

2020. október 8. 16:47

Bár 177 milliós árbevételt generált 2019-ben, alig termelt nyereséget Pataky Attila cége. Az Edda-frontemben P. Management Kft.-je tavaly 15,7 milliót fordított a 4 alkalmazott bérére. Patakyék egy forint osztalékot sem vettek ki a vállalatból a friss beszámoló szerint.

177 millió forintos árbevétel mellett alig termelt nyereséget Pataky Attila cége: a P. Management Kft. 2019-ben csupán 3,6 millió forint adózás utáni eredményt könyvelhetett el. Egyébként az Edda-frontember vállalatának forgalma igencsak visszaesett 2018-hoz képest, ugyanis akkor ez 228 millió forint volt - két éve még 28,8 millió forint adózott eredményt termelt a P. Management.

A cégnek négy alkalmazottja van, 2019-ben személyi jellegű ráfordításokra 15,7 millió forint ment el. Ebből kiszámolható, hogy Pataky cége átlagban havi kb. 327 ezer forintot fizetett az alkalmazottaknak tavaly. 2018-ban ugyanennyi alkalmazottal működött a cég, akkor 17,6 millió forintot számoltak el bérekre, azaz átlagban havi 366 ezer forintot alkalmazottanként, tehát egy év alatt durván 30 ezer forinttal csökkentek a bérek.

Az adózott eredmény annak ellenére a második legalacsonyabb 2015 óta, hogy közben a P. Management árbevétele csak 2018-ban volt több ugyanebben az időszakban. Egyébként a társaság határozata alapján Patakyék tevaly egy forint osztalékot nem vettek ki a cégből, az adózott eredményt, hanem a teljes összeget áthelyezték az eredménytartalékba.

Már volt raktárkoncertjük is

Augusztusban jelentette be a kormány, hogy miután március óta nem lehetett koncerteket, fesztiválokat tartani Magyarországon, a könnyűzenei ipar megsegítésére raktárkoncerteket szerveznek 5,3 milliárd forintból. Az első előadások már szeptember 21-étől megtekinthetők voltak, ezt követően a tervek szerint egészen november végéig érkeznek majd folyamatosan az új koncertek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Edda is részt vesz a programban, az elsők között vették fel az ő előadásukat. Nem tudni, mennyi pénzt kaptak az 5,3 milliárdos keretből, de az biztos, hogy egy raktárkoncert nemigen fedezheti a teljes koncertévadot. Úgyhogy a 2020-as év az Eddának, így Pataky cégének is nagy érvágás lesz vélhetően.

(Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs)

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem