26 °C Budapest
Ennyit keresett tavaly Pataky Attila: és akkor még sehol nem volt a COVID

Ennyit keresett tavaly Pataky Attila: és akkor még sehol nem volt a COVID

2020. október 8. 16:47

Bár 177 milliós árbevételt generált 2019-ben, alig termelt nyereséget Pataky Attila cége. Az Edda-frontemben P. Management Kft.-je tavaly 15,7 milliót fordított a 4 alkalmazott bérére. Patakyék egy forint osztalékot sem vettek ki a vállalatból a friss beszámoló szerint.

177 millió forintos árbevétel mellett alig termelt nyereséget Pataky Attila cége: a P. Management Kft. 2019-ben csupán 3,6 millió forint adózás utáni eredményt könyvelhetett el. Egyébként az Edda-frontember vállalatának forgalma igencsak visszaesett 2018-hoz képest, ugyanis akkor ez 228 millió forint volt - két éve még 28,8 millió forint adózott eredményt termelt a P. Management.

A cégnek négy alkalmazottja van, 2019-ben személyi jellegű ráfordításokra 15,7 millió forint ment el. Ebből kiszámolható, hogy Pataky cége átlagban havi kb. 327 ezer forintot fizetett az alkalmazottaknak tavaly. 2018-ban ugyanennyi alkalmazottal működött a cég, akkor 17,6 millió forintot számoltak el bérekre, azaz átlagban havi 366 ezer forintot alkalmazottanként, tehát egy év alatt durván 30 ezer forinttal csökkentek a bérek.

Az adózott eredmény annak ellenére a második legalacsonyabb 2015 óta, hogy közben a P. Management árbevétele csak 2018-ban volt több ugyanebben az időszakban. Egyébként a társaság határozata alapján Patakyék tevaly egy forint osztalékot nem vettek ki a cégből, az adózott eredményt, hanem a teljes összeget áthelyezték az eredménytartalékba.

Már volt raktárkoncertjük is

Augusztusban jelentette be a kormány, hogy miután március óta nem lehetett koncerteket, fesztiválokat tartani Magyarországon, a könnyűzenei ipar megsegítésére raktárkoncerteket szerveznek 5,3 milliárd forintból. Az első előadások már szeptember 21-étől megtekinthetők voltak, ezt követően a tervek szerint egészen november végéig érkeznek majd folyamatosan az új koncertek.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Edda is részt vesz a programban, az elsők között vették fel az ő előadásukat. Nem tudni, mennyi pénzt kaptak az 5,3 milliárdos keretből, de az biztos, hogy egy raktárkoncert nemigen fedezheti a teljes koncertévadot. Úgyhogy a 2020-as év az Eddának, így Pataky cégének is nagy érvágás lesz vélhetően.

(Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs)

NEKED AJÁNLJUK
Hogyan tovább a kata után? (x)

Több adózási formát is választhat, aki szeptembertől már nem jogosult a katá-ra, emellett az OTP Banknál az egyéni vállalkozók kedvezménnyel nyithatnak számlát.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?