20 °C Budapest
Ennyit keresett tavaly Pataky Attila: és akkor még sehol nem volt a COVID

Ennyit keresett tavaly Pataky Attila: és akkor még sehol nem volt a COVID

2020. október 8. 16:47

Bár 177 milliós árbevételt generált 2019-ben, alig termelt nyereséget Pataky Attila cége. Az Edda-frontemben P. Management Kft.-je tavaly 15,7 milliót fordított a 4 alkalmazott bérére. Patakyék egy forint osztalékot sem vettek ki a vállalatból a friss beszámoló szerint.

177 millió forintos árbevétel mellett alig termelt nyereséget Pataky Attila cége: a P. Management Kft. 2019-ben csupán 3,6 millió forint adózás utáni eredményt könyvelhetett el. Egyébként az Edda-frontember vállalatának forgalma igencsak visszaesett 2018-hoz képest, ugyanis akkor ez 228 millió forint volt - két éve még 28,8 millió forint adózott eredményt termelt a P. Management.

A cégnek négy alkalmazottja van, 2019-ben személyi jellegű ráfordításokra 15,7 millió forint ment el. Ebből kiszámolható, hogy Pataky cége átlagban havi kb. 327 ezer forintot fizetett az alkalmazottaknak tavaly. 2018-ban ugyanennyi alkalmazottal működött a cég, akkor 17,6 millió forintot számoltak el bérekre, azaz átlagban havi 366 ezer forintot alkalmazottanként, tehát egy év alatt durván 30 ezer forinttal csökkentek a bérek.

Az adózott eredmény annak ellenére a második legalacsonyabb 2015 óta, hogy közben a P. Management árbevétele csak 2018-ban volt több ugyanebben az időszakban. Egyébként a társaság határozata alapján Patakyék tevaly egy forint osztalékot nem vettek ki a cégből, az adózott eredményt, hanem a teljes összeget áthelyezték az eredménytartalékba.

Már volt raktárkoncertjük is

Augusztusban jelentette be a kormány, hogy miután március óta nem lehetett koncerteket, fesztiválokat tartani Magyarországon, a könnyűzenei ipar megsegítésére raktárkoncerteket szerveznek 5,3 milliárd forintból. Az első előadások már szeptember 21-étől megtekinthetők voltak, ezt követően a tervek szerint egészen november végéig érkeznek majd folyamatosan az új koncertek.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Edda is részt vesz a programban, az elsők között vették fel az ő előadásukat. Nem tudni, mennyi pénzt kaptak az 5,3 milliárdos keretből, de az biztos, hogy egy raktárkoncert nemigen fedezheti a teljes koncertévadot. Úgyhogy a 2020-as év az Eddának, így Pataky cégének is nagy érvágás lesz vélhetően.

(Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20