16 °C Budapest
Családanyaként is lehetsz sikeres vállalkozó: nekik sikerült

Családanyaként is lehetsz sikeres vállalkozó: nekik sikerült

2019. december 11. 08:14

Nem könnyű egy anya élete: gyermeket nevel, főz, mos, takarít, mellette akár még dolgozik is, így sokszor már-már mesébe illő történet, ha jut ideje mindemellett az önmegvalósításra. Ezt az álmot váltotta valóra két egymástól távol élő családanya, akik egyformán a sujtás zsinóros ékszerekben látták meg a lehetőséget. A HelloVidék velük beszélgetett a több lábon állás nehézségeiről, a vállalkozói életről és a szakmaváltásról.

A hódmezővásárhelyi Halpern Anna és a szarvasi Kelcsi Sarolta életében számos közös pont fedezhető fel: mindketten a hátrányos helyzetűek támogatására, segítésére tették fel az életüket, már gyermekkorukban megmutatkozott tehetségük a kézműves foglalkozások révén, amely a sujtás zsinóros ékszerek készítésében teljesedett ki, végül pedig elérték azt, amiben sokak hosszú évekig csak reménykednek, kiemelkedtek a magyarországi kézműves közösség népes köréből. Mindemellett anyák, az éjszaka csendes leple alatt dolgoznak fáradhatatlanul, és még az esetleges pályaelhagyás gondolata sem túl riasztó a számukra. Ékes példái annak, hogy hibás elképzelés, miszerint egy nő a gyermekvállalással feladná önmagát, sőt, ezt követően csak még fényesebb csillagként tud ragyogni az égen.

Minden nőnek azt tudom tanácsolni, hogy merjen lépni. Merje megmutatni önmagát, ami legbelül van a lelkében. Hisz minden ember egy csoda, különleges és egyedi. Ha a nő ki mer lépni a komfortzónájából, akkor kezdenek el jönni a sikerek, és igen, anyaként is meg tudja a nő valósítani önmagát. Semmiről nem kellett lemondanom. Mindig azt csinálom, amit a lelkem súg

- mesélt az ötlet fogadtatásáról Halpern Anna.

Nagyon biztonsági talajon mozgó ember vagyok, tehát nekem nagyon nehéz lépés lenne, hogy a jelenlegi munkámat teljesen feladjam, és egy új dologba, valami bizonytalanba vágjak bele. Ahhoz, hogy Magyarországon ebből meg tudjak élni, nagyon sokat kellene dolgozni, és lehet, hogy akkor ez a szerelem már inkább kényszer lenne, és nem biztos, hogy ez így működne. Viszont vannak megcsillanó külföldi lehetőségek, ahol öt-hatszoros áron kel el egy-egy ilyen ékszer, ebben látok fantáziát

- beszélt a pályaelhagyással kapcsolatos gondolatairól Kelcsi Sarolta.

A teljes cikket olvasd el a HelloVidéken -->

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 28. szerda
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?