Még az épület sem áll, már megkötik rá a szerződést a bérlők, rögtön 2 évre

Még az épület sem áll, már megkötik rá a szerződést a bérlők, rögtön 2 évre

2019. július 31. 09:02

Tovább hevíti az irodafejlesztési lázat a lankadatlanul élénk bérlői kereslet. Két-három éve megugrott az előbérletek száma, az idén és 2020-ban elkészülő projektek területének 55 százaléka már most bérlőre talált, a kereslet csaknem felét az új bérleti szerződések teszik ki.

Idén nem adnak át annyi új irodaházat, mint a tavalyi, negyedmilliós állománybővülést eredményező rekordévben, de másfél éven belül elérheti a négymillió négyzetmétert a budapesti modern irodaállomány területe  - írja a Világgazdaság. A meghatározó bérlők az IT-cégek és a szolgáltató központjukat Budapestre költöztető vállalatok, de állami cégek is érdeklődnek.

Általában másfél-két évvel a tervezett költözés előtt már aláírják a bérleti szerződéseket a cégek, az idén és 2020-ban elkészülő projektek területének az 55 százaléka már bérbe van adva. Az év második felében megjelennek a 2021-re szóló szerződések is a tranzakciók sorában. Idén 125 ezer, jövőre 175 ezer négyzetméternyi új iroda átadása várható, a pörgést a kivitelezői kapacitások hiánya lassítja csupán, aminek következtében a korábbi 18 hónap helyett 24 hónap alatt készülnek el az irodaházak.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18