29 °C Budapest
Őrület, mennyit haknizott össze tavaly Opitz Barbi és Dér Heni

Őrület, mennyit haknizott össze tavaly Opitz Barbi és Dér Heni

2019. április 25. 18:38

A keresett hazai zenei előadóknak rengeteg fellépésük van egy évben, átlagosan az év minden második napjára juthat egy koncert. Ez pedig azt is jelenti, ha csak akkora összeget kérnek el, amely a hazai fellépők átlagdíja, akkor több mint 30 millió forintot keresnek a fellépésekkel éves szinten. És akkor még szerzői jogdíjakról, TV-s megkeresésekről nem beszéltünk.

A Pénzcentrum az alapján végzett egy gyors számítást, ami a 24.hu Hakni című műsorából kiderül Dér Heniről és Opitz Barbiról, a két keresett magyar énekesről. Heni és Barbi mára az internet legbefutottabb énekesei közé tartoznak.

Dér Heni 2013-ban a Megasztár első szériájában tűnt fel, ezután 8 évig a Sugarloaf frontembere volt, ma pedig a legnézettebb női hip-hip előadó a youtube-on. Az énekes sokkal fontosabbnak tartja a jelenlétet a közösségi médiában, mint a televíziós szereplést. 

Hogyha megnézem a velem együtt elindult kollégáimat, akik szintén a mainstreamből indultak és azoknak a rátáját, vagy akár közönségszámát, vagy akár a feliratkozói számát, akkor jóval el vannak maradva mögöttem.

- mondja el a videóban. Ennek köszönhetően sokkal ismertebb, és így sokkal több fellépési megkeresést kap. 

Volt olyan év, amikor többször egymás után 150 volt egy évben... Az rengeteg.

- mondta el az énekes. Az pedig szintén elhangzik, hogy miért szeretik a magyar előadók a W CLUB nevű szlovákiai helyet, szemben a budapesti klubokkal: mivel itt az otthoni átlag 200 ezer forinti fellépési díj háromszorosát is elkérhetik. És még ez nem a plafon.

Így ha Dér Heninek évi 150 fellépése van, és csak az átlagos összeget kéri el értük, akkor is 30 millió forintot keres évente csak a fellépéseivel.

El is mondja a videóban, hogy nem szeret Budapesten fellépni, mert a fővárosi klubbfőnökök állandóan alkudoznak.

A világ végén élő, nagyon pici, 500 fős falucska vagy akár kisváros össze tudja kuporgatni a kis önkormányzati pénzéből vagy a falu pénzéből azt az összeget, hogy meg tudjanak hívni engem akár egy falu- vagy városnapra fellépni és nagyon hálás a közönség.

- mondta el az énekes. Ezt mindig elmondja a budapesti klubtulajoknak is, mondván ők biztosan ki tudják gazdálkodni, ha egy kis faluban megoldják. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Míg Dér Heni magát menedzseli, Barbit viszont még egy évig köti az RTL-es szerződés, vagyis minden bevételen osztoznia kell. Azonban ő még több fellépésről számolt be, mint Heni: tavaly 172 helyen adott műsort. 

Ez tehát azt jelenti, ha 200 ezer forintos fellépti díjjal számolunk, akkor 34,4 millió forintot kereshetett.

A videóból az is kiderült, hogy egyes ismert, nagy közönséget vonzó eladók fél órás műsoráért több millió forintot is kifizethet egy klub, mert még így is megtérül.

Természetesen arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezek a fenti becsült összegek nem a nettó keresetet jelentik: ebből még lejön a menedzserek díja, a technika, reklám, utazási és sok más egyéb költség. 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?