31 °C Budapest
Ebből szedné meg magát terhesen Kapocs Zsóka: nem bízik a CSED-ben?

Ebből szedné meg magát terhesen Kapocs Zsóka: nem bízik a CSED-ben?

2017. október 15. 15:00

A teljes anyagi biztonságot szeretnék megteremteni magának és érkező gyermekének Kapocs Zsóka, aki nem bízza a véletlenre. Lakberendezéssel foglalkozik, de a szülé után egy ideig a telfont sem akarja felvenni. Körbejártuk azt is, hogy kinek, mekkora mértékű csecsemőgondozási díj (CSED) jár Magyarországon.

Címlapon közölte a Bors Hétvége, hogy 12 órát dolgozik várandósan Kapocs Zsóka. A színésznő a lapnak elmondta, hogy egyszerre hátom lakáson dolgozik lakberendezőként, mely szakmát Milánóban tanulta ki.

Többet dolgozom, mint a várandóság előtt

- nyilatkozta a lapnak, és azt is hozzátette, hogy a gyerek megszületése után, melyet tavaszra vár, egy ideig a telefont se akarja felvenni.

Mekkora CSED-re számíthat?

A Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapja szerint csecsemőgondozási díjra főszabály szerint az a nő jogosult Magyarországon, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül születik meg.

A CSED a szülési szabadsággal megegyező időtartamra jár, melynek mértéke 24 hét, tehát kicsit több, mint 5 és fél hónap. Mértéke a korábbi fizetés alapján számolt napi jövedelem 70 százaléka. E jövedelem után személyi jövedelemadót kókell fizetni, ám egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot nem.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A csecsemőgondozási díj összegének megállapításánál jövedelemként kizárólag az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban elért, a személyi jövedelemadó-előleg megállapításához, az állami adóhatósághoz bevallott, pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmet lehet figyelembe venni

- írja honlapján a Főigazgatóság, ám a részletszabályok megismerése érdekében érdemes a honlapjukon található tájékoztatót átböngészni.

Címlapkép forrása: MTI

NEKED AJÁNLJUK
Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?