3 °C Budapest

Ebből szedné meg magát terhesen Kapocs Zsóka: nem bízik a CSED-ben?

2017. október 15. 15:00

A teljes anyagi biztonságot szeretnék megteremteni magának és érkező gyermekének Kapocs Zsóka, aki nem bízza a véletlenre. Lakberendezéssel foglalkozik, de a szülé után egy ideig a telfont sem akarja felvenni. Körbejártuk azt is, hogy kinek, mekkora mértékű csecsemőgondozási díj (CSED) jár Magyarországon.

Címlapon közölte a Bors Hétvége, hogy 12 órát dolgozik várandósan Kapocs Zsóka. A színésznő a lapnak elmondta, hogy egyszerre hátom lakáson dolgozik lakberendezőként, mely szakmát Milánóban tanulta ki.

Többet dolgozom, mint a várandóság előtt

- nyilatkozta a lapnak, és azt is hozzátette, hogy a gyerek megszületése után, melyet tavaszra vár, egy ideig a telefont se akarja felvenni.

Mekkora CSED-re számíthat?

A Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság honlapja szerint csecsemőgondozási díjra főszabály szerint az a nő jogosult Magyarországon, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül születik meg.

A CSED a szülési szabadsággal megegyező időtartamra jár, melynek mértéke 24 hét, tehát kicsit több, mint 5 és fél hónap. Mértéke a korábbi fizetés alapján számolt napi jövedelem 70 százaléka. E jövedelem után személyi jövedelemadót kókell fizetni, ám egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékot nem.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A csecsemőgondozási díj összegének megállapításánál jövedelemként kizárólag az ellátásra való jogosultság kezdő napján fennálló biztosítási jogviszonyban elért, a személyi jövedelemadó-előleg megállapításához, az állami adóhatósághoz bevallott, pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmet lehet figyelembe venni

- írja honlapján a Főigazgatóság, ám a részletszabályok megismerése érdekében érdemes a honlapjukon található tájékoztatót átböngészni.

Címlapkép forrása: MTI

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm