25 °C Budapest

Rutinmunkát végzel? Robotokra cserélne le téged a hazai adóguru

2017. október 14. 14:30

Óriási probléma, hogy nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű képzett munkaerő hazánkban. Az adószakértő szerint van tennivalúja a munkaadóknak és a kormánynak is a helyzet kezelésében, erre adott tanácsokat, egy újonnan benyújtott törvényjavaslat kapcsán.

A hazai munkaadók előtt álló egyik legnagyobb kihívás a megfelelő képzettségű és kellő motiváltsággal rendelkező munkaerő felkutatása és megtartása. A humán kapacitások elégtelensége már rövidtávon is kedvezőtlen hatással van a gazdaság teljesítőképességére - írta közleményében Pankucsi Zoltán, Deloitte adó- és jogi tanácsadás osztályának igazgatója.

A helyzet javításán mind a jogalkotónak, mind a munkaadóknak dolgozniuk kell. Az előrelépés érdekében a munkaadóknak vonzóbbá kell tenniük a munkavégzés feltételeit, akár 

  • a munkakörülmények javításával, 
  • a feladatok újraszervezésével, akár 
  • a fizetések emelésével. 

A szűkös humánerőforrás-kapacitások jó alkalmat adnak arra, hogy minden vállalkozás felülvizsgálja a folyamatait, és ahol lehet, ott egyszerűsítsen, változtasson, és ezzel javítsa a működése hatékonyságát. Ma már ebből a gondolkodásból nem hagyható ki a robotizálás sem, amelynek során a rutinfeladatok kiválthatók gépekkel és szoftverekkel. Így az egyre értékesebbé váló humán erőforrás a nagyobb hozzáadott értékű, és komolyabb kihívást jelentő teendőkre tud koncentrálni, amelyek minden bizonnyal a munkavállalók számára is vonzóbbak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A jogalkotó azzal tud segíteni, ha támogatja a hatékonyságot növelő feljesztéseket, az átszervezéseket, a munkakörülmények javítását, és csökkenti a foglalkoztatás közterheit. A nemzetgazdasági miniszter által benyújtott T/17776. számú törvényjavaslat szerint kisebb lesz a munkaadók terhe, mivel az általuk fizetendő szociális hozzájárulási adó jelenlegi 22%-os mértéke 19,5%-ra csökken. Ezzel olcsóbbá válik a foglalkoztatás, ami a munkaadók számára - legalább részben - forrást biztosít a szükséges fejlesztések végrehajtására és a munkavállalók fokozottabb megbecsülésére - zárul a közlemény.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm