13 °C Budapest

Kilencvenegy takarékkal kötött megállapodást az FHB

2015. november 20. 16:34

November 20-ig összesen 91 szövetkezeti hitelintézettel kötött jelzáloghitelek refinanszírozására vonatkozó megállapodást az FHB Jelzálogbank Nyrt. A megállapodások hatékonyan elősegítik, hogy a szövetkezeti hitelintézetek a megszabott határidőig megfeleljenek az MNB által rendeletben előírt jelzáloghitel-finanszírozási kötelezettségnek.

A hitelintézetek forint lejárati összhangjának szabályozásáról szóló júniusi MNB rendelet szerint 2016. október 1-jéig legalább 15 százalékban kell jelzálogleveleknek állniuk a hitelintézetek jelzáloghitelei mögött. Az FHB Jelzálogbank Nyrt. szeptemberi integrációs csatlakozása révén a szövetkezeti hitelintézetek számára közvetlenül elérhetővé vált a jelzáloglevéllel történő refinanszírozás lehetősége, ami - a felkészülés azonnali megkezdésén túl - kedvező és "testreszabott" módon teszi lehetővé az MNB szabályozásnak való megfelelést - áll a Takarékbank közleményében.

Az FHB Jelzálogbank integrációs csatlakozását követően már október 15-én megkötötte az első jelzáloghitel-refinanszírozási szerződését a szövetkezeti hitelintézeti szektor egyik legnagyobb szereplőjével, a B3 Takarék Szövetkezettel, amelyet most további 90 takarékszövetkezettel kötött megállapodás követett. A szerződött szövetkezeti hitelintézetek országszerte összesen 1493 fiókkal rendelkeznek, jelzáloghiteleik volumene meghaladja a 175.785 millió forintot, ügyfeleik száma eléri a 988 ezret, teljes hitelállományuk 476 milliárd forint, lakossági hitelállományuk 309 milliárd forint.

A takarékszövetkezetek a hazai jelzálogpiac legrégebbi és legszélesebb bankkapcsolatokkal rendelkező refinanszírozó szereplője, az FHB Jelzálogbank szakmai közreműködésével időben és hatékonyabban készülhetnek fel arra, hogy a törvényi határidőig megfeleljenek az MNB által előírt Jelzáloghitel-finanszírozás Megfelelési Mutatónak. A megállapodások továbbá versenyképes pozíciót biztosítanak a takarékszövetkezeti szektor egészének, hiszen a szektor egyik prioritása a lakás/otthonteremtés támogatása versenyképes pénzügyi termékekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem