5 °C Budapest

Kilencvenegy takarékkal kötött megállapodást az FHB

2015. november 20. 16:34

November 20-ig összesen 91 szövetkezeti hitelintézettel kötött jelzáloghitelek refinanszírozására vonatkozó megállapodást az FHB Jelzálogbank Nyrt. A megállapodások hatékonyan elősegítik, hogy a szövetkezeti hitelintézetek a megszabott határidőig megfeleljenek az MNB által rendeletben előírt jelzáloghitel-finanszírozási kötelezettségnek.

A hitelintézetek forint lejárati összhangjának szabályozásáról szóló júniusi MNB rendelet szerint 2016. október 1-jéig legalább 15 százalékban kell jelzálogleveleknek állniuk a hitelintézetek jelzáloghitelei mögött. Az FHB Jelzálogbank Nyrt. szeptemberi integrációs csatlakozása révén a szövetkezeti hitelintézetek számára közvetlenül elérhetővé vált a jelzáloglevéllel történő refinanszírozás lehetősége, ami - a felkészülés azonnali megkezdésén túl - kedvező és "testreszabott" módon teszi lehetővé az MNB szabályozásnak való megfelelést - áll a Takarékbank közleményében.

Az FHB Jelzálogbank integrációs csatlakozását követően már október 15-én megkötötte az első jelzáloghitel-refinanszírozási szerződését a szövetkezeti hitelintézeti szektor egyik legnagyobb szereplőjével, a B3 Takarék Szövetkezettel, amelyet most további 90 takarékszövetkezettel kötött megállapodás követett. A szerződött szövetkezeti hitelintézetek országszerte összesen 1493 fiókkal rendelkeznek, jelzáloghiteleik volumene meghaladja a 175.785 millió forintot, ügyfeleik száma eléri a 988 ezret, teljes hitelállományuk 476 milliárd forint, lakossági hitelállományuk 309 milliárd forint.

A takarékszövetkezetek a hazai jelzálogpiac legrégebbi és legszélesebb bankkapcsolatokkal rendelkező refinanszírozó szereplője, az FHB Jelzálogbank szakmai közreműködésével időben és hatékonyabban készülhetnek fel arra, hogy a törvényi határidőig megfeleljenek az MNB által előírt Jelzáloghitel-finanszírozás Megfelelési Mutatónak. A megállapodások továbbá versenyképes pozíciót biztosítanak a takarékszövetkezeti szektor egészének, hiszen a szektor egyik prioritása a lakás/otthonteremtés támogatása versenyképes pénzügyi termékekkel.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?