3 °C Budapest

Másképp fogják támogatni az induló vállalkozásokat

MTI
2015. október 8. 09:02

Átalakul és egyben szigorúbbá válik az induló vállalkozások támogatási modellje - erről több napilap is ír csütörtöki számában.

A Világgazdaság és a Magyar Hírlap is arról számolt be, hogy a kezdő cégek háromfázisú, az ötlet megmérettetésére szolgáló rendszerben nyerhetnek majd támogatást. A tervek szerint az első - nagy kockázattal és kis összeggel járó - fázisban legfeljebb 3 millió forrást kapnak a pályázók, a másodikban 30 milliót, a végső fázisban - a prototípus készítéshez - pedig a támogatás elérheti a 130 millió forintot.

A Magyar Idők cikke szerint a rendszer abban is szigorodik, hogy bizonyos uniós K+F+I pályázatokra csak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) előzetes szakvéleményével fogadhat majd be pályázatot az irányító hatóság.

A lap arról is ír, hogy idén eddig mintegy 170 milliárd forintnyi pályázatot hirdettek meg, és az előző időszakhoz képest 10 milliárd forinttal többet, 34 milliárd forintot fizettek ki a fennálló kötelezettségekre.

Pálinkás József, az NKFIH elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta: az évtized végéig 1200 milliárd forint áll rendelkezésre uniós, hazai és állami pénzalapokból, idén a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretén belül 257,5 milliárd forint, a Versenyképes Operatív Közép-Magyarország Programban 13 milliárd forint, az NKFIH Alapban pedig 27,1 milliárd forint jut kutatás fejlesztési és innovációs (K+F+I) projektekre.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?