11 °C Budapest

Mivel javítható egy márka piaci teljesítménye? (x)

Pénzcentrum
2015. október 2. 19:31

A 15. születésnapját ünneplő BrandFestival Közép-Európa egyik legjelentősebb márka- és vállalati stratégiai konferenciája. A Budapest Music Center-ben, október 29-30-án megrendezésre kerülő eseményen az "Márkalojalitás" alapgondolata mentén elemzi a jövőt a több, mint 100 előadó. Az inspirációs ’makro témák’ mellett olyan tudást is kínál a rendezvény, ami közvetlenül is befolyásolja az üzletmenetet.

Az újra kétnapos esemény célja bemutatni az "Márkalojalitás" irányait, elemezni a legfőbb szakmai trendeket. A megjelentek felfedhetik a saját cégükben rejlő üzleti lehetőségeket.

Barna Tamás, a Republic Group Reklámügynökségi Csoport ügyvezetője szerint

az idei BrandFestival-nak három stratégiai lába van: a vásárlói lojalitás stratégiák ismertetése, a nemzetközi nagy nevek a márkaépítés területéről és az egészet átfogó keretként a makro tudást kínáló előadók a döntéshozók világából. A növekedési lehetőségek elősegítése és a profitabilitás megőrzése érdekében a cégvezetőknek az új kommunikációs környezetben új stratégiai irányokat kell kijelölniük. Versenyelőnyt szerezhetnek a márka iránti lojalitás növelésével is.


Az inspirációs ’makro témák’ mellett olyan tudást is kínál a rendezvény, ami közvetlenül is befolyásolja az üzletmenetet. A több, mint 100 előadót felvonultató szakmai csúcstalálkozó első napján az FMCG-piac meghatározó szereplői is jelen lesznek. Madarász László, a Pick Szeged Zrt., marketing- és stratégiai igazgatója, Dunai András, a Buszesz Zrt., elnök-vezérigazgatója, Niklós László, a Coca-Cola ügyvezetője, Sánta Sándor, a Choco Garden alapító-tulajdonosa, Vuleta Zsolt, a Borsodi értékesítési igazgatója - egy kerekasztal-beszélgetés keretében azzal kapcsolatban osztja majd meg tapasztalatait, hogy mely tényezők mentén javítható egy márka piaci teljesítménye. Vajon milyen optimális médiamix alkalmazásával tudják hatékonyan elérni célcsoportjaikat az FMCG-márkák? Az árdiszkontálás mellett milyen egyéb innovatív lépéseket tehetnek a cégek? A kommunikációs megoldásokat illetően melyek az igazán újszerű irányok: médiasúly növelése, kreatív tartalomfejlesztés, co-branding, új-médiumok használata, fenntarthatósági szempontok hangsúlyozása?

A sörpiacon egyre intenzívebb a verseny, jellemző a gazdaságos termékek piaci térnyerése

Vuleta Zsolt, a Borsodi értékesítési igazgatja elmondta:

Amellett, hogy nőtt a hazai söripar által értékesített sör mennyisége, a magyar sörpiac pozitív, 0,8 százalékos növekedéssel zárt 2014-ben. Az idei év eredményeiről egyelőre korai lenne nyilatkozni, hiszen a szezon még nem ért véget. Habár a sörpiacon is jellemző a gazdaságos áru termékek piaci térnyerése, a prémium kategóriás sörök stabilan őrzik pozíciójukat, és jól teljesítenek a magyar piacon. Tapasztalataink szerint Magyarországon is egyre népszerűbbek a sörkülönlegességek. Ezért is döntött úgy a Borsodi Sörgyár, hogy idén két új prémiumkategóriás sörrel bővíti a hazai Staropramen termékcsaládot, a Staropramen Granáttal és a Unfiltereddel.

A GfK felmérése szerint a Borsodi Magyarország kedvenc sörmárkája, és ezt a pozíciót többek között folyamatos innovációval és újdonságok bevezetésével szeretnénk tovább erősíteni. Ebben kiemelt szerep jut az új ízek fejlesztésének, hiszen az ízesített sörök a teljes piac jelenleg mintegy 5-6 százalékát teszik ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az innováció kulcsfontosságú a Coca-Cola életében. Hiszen egyetlen termékkel kezdte, ma viszont már 3500 terméke van világszinten. Niklós László, a Coca-Cola jelenlegi ügyvezetője csaknem húsz éve csatlakozott az üdítőital-óriás csapatához. Ez idő alatt számos különböző pozíciót töltött be márkamenedzsment és üzletfejlesztési területeken.

Az biztos, hogy egy új szintre lépünk a tartalomgyártásban, management-ben és disztribúcióban. Hiszünk az integrált kommunikáció fontosságában és bizalmat szavazunk minden új médiamegoldásnak a már beváltak mellett, amelyek tovább segítik, és új perspektívát nyitnak a még hatékonyabb márkakommunikációban.

 - mondta.

A rendezvény tematikája úgy áll össze, hogy az előadások, beszélgetések olyan szinergiákat alkossanak, amit a megjelentek a saját ágazatukban tudnak hasznosítani.

NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem