29 °C Budapest
Így palackozzák az ásványvizet Albertirsán - naponta 3 milliót

Így palackozzák az ásványvizet Albertirsán - naponta 3 milliót

2015. szeptember 10. 19:06

Hogy kerül az ásványvíz a palackba? Egyáltalán: miből lesz a palack, és mennyit töltenek meg egy nagy ásványvíz-üzemben? A Pénzcentrum Közép-Európa egyik legnagyobb palackozóüzemében járt.

Az Aquarius-BUSZESZ Csoport Magyarország egyik legmeghatározóbb piaci szereplője "szomjoltó" kategóriában. Az elmúlt években mind energiaital-, mind ásványvíz-szegmensben a legnagyobb mennyiséget palackozták óbudai és albertirsai gyáraikban. A szénsavas üdítők gyártásában pedig együttesen a 2. helyen állnak a piacon.

A Pénzcentrum a 10. Coop Rally keretében nézett körül a cég albertirsai palackozóüzemében.

A 15 éve működő albertirsai üzem kapacitása 3 millió palack, azaz 200 kamionnyi ásványvíz (üdítő, energiaital) naponta. Az üzemben 200 különböző terméket gyártanak.


A cég 35 országban van jelen, 2014-ben 550 millió liter szomjoltót értékesítettek, több áruházlánc saját márkás ásványvizét is ők gyártják.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az albertirsai telephelyen lévő kutakból kinyert víz a jégkorszakban, 28-29 ezer évvel ezelőtt szivárgott be és így nem tartalmaz friss, így potenciálisan szennyezett vizet.

A palackok kezdetben kis előformákban jelennek meg az üzemben, majd fúvás után nyerik el végső formájukat. Ezután kerül a palackba az ásványvíz, majd a palack tetjére a kupak.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?