500 millió forintért pályázhatnak a vállalkozások

500 millió forintért pályázhatnak a vállalkozások

2015. június 12. 12:58

Az uniós fejlesztési források hivatalos pályázati oldalán június 8-án megjelent a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program két új kiírása. Ezek keretében a feldolgozóipari mikro-, kis- és középvállalkozások előtt nyílik meg a lehetőség, hogy 5 és 500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek meglévő gyártási kapacitásuk fejlesztésére, gépek beszerzésére.

A pályázókkal szemben támasztott feltétel a nem közép-magyarországi székhely, illetve telephely, a legalább egy teljes lezárt pénzügyi év és a legalább 1 fő átlagos statisztikai létszám. Pető Gábor, a többek között uniós forrásfelhasználással és pályázati tanácsadással foglalkozó MultiContact Consulting ügyvezető igazgatója szerint:

A pályázat két évre meghirdetett 85 milliárdos teljes összege példátlanul magas keret, amely azonban ennél jóval hamarabb kimerülhet.

 

A kiírt pályázat feltételei szerint egyenként 50-500 millió forint támogatásra 2015. július 9. és 2017. július 10. között pályázhatnak azok a mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek legalább 1 főt foglalkoztatnak, székhelyük Budapesten, illetve Pest megyén kívül található, rendelkeznek legalább egy teljes lezárt pénzügyi évvel és termelési kapacitásukat kívánják bővíteni.

 A pályázat a feldolgozóipar vállalkozásait támogatja a textilipartól a járműiparig; a támogatott ágazatok pontos felsorolása a pályázati kiírásban megtalálható.

Mindkét kiírás esetében a támogatott vállalkozások az elnyert támogatást legalább 50 százalék önerővel olyan, a kapacitásfejlesztés költségeit fedező tevékenységekre, kiadásokra fordíthatják, mint az eszközbeszerzés, a beszerzett eszközhöz közvetlenül kapcsolódó ingatlanfejlesztés és informatikai fejlesztés. A kedvezményezett vállalkozások vállalják alkalmazotti bázislétszámuk legalább két éves fenntartását, a projekt fizikai zárása után a személyjellegű költségének összegének a bázisévhez viszonyított 5 százalékos növelését, valamint a nettó árbevételnek a bázisévhez viszonyított 5 százalékos növelését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A kormány korábbi döntésének megfelelően a 2014-2020 közötti uniós források hatvan százaléka a gazdaságfejlesztést szolgálja, és ennek kiemelten fontos eleme ez a pályázati felhívás

 - hangsúlyozta Pető Gábor, a MultiContact Consulting ügyvezető igazgatója.

A most két évre meghirdetett 85 milliárd forint olyan hatalmas támogatási keret, amelyre hosszú évek óta nem volt példa. Ugyanakkor, könnyen előfordulhat, hogy a rendelkezésre álló keret a tervezettnél jóval hamarabb elfogy. Aki ilyen jellegű beruházást tervez, lépnie kell; aki most lemarad, kimarad.

 

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25