1 °C Budapest
Hiába a Michelin-csillag, nem biztos, hogy nyereséges a luxusétterem

Hiába a Michelin-csillag, nem biztos, hogy nyereséges a luxusétterem

2015. május 27. 10:02

A Costes, az Onyx és a Borkonyha megnövekedett forgalmához hasonlóan az idén márciusban Michelin-csillaggal díjazott Tanti is százszázalékos kihasználtsággal üzemel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy-egy ilyen étterem a magas működési költségek miatt azonban nem feltétlenül nyereséges, van, amelyik nullszaldós, de olyan is, amely évről évre több tíz milliós veszteséget termel. Sok vendég érkezik Skandináviából és Nagy-Britanniából, de a főzéshez használt alapanyagok többsége is külföldről jön - írja a Magyar Nemzet.

Ausztrián kívül egy szomszédos országnak sincs Michelin-csillagos étterme, és Prágának is be kell érnie kettővel a magyar főváros négy elismeréséhez képest.

A kiadvány anonim kritikusai öt szempontot vesznek figyelembe: az ételek minősége, a sütés, főzés, ízesítés tökéletessége, a konyha eredetisége, stílusa, az ár-érték arány, illetve a látogatások gyakorisága.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?